• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
`İslam bu topraklara şehidler sayesinde gelmiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van’ın Şabaniye Mahallesi’nde bulunan Cami-Der’de düzenlenen ‘Şehadet’ konulu seminer yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 Gencinden yaşlısına halkın her kesiminden yoğun bir katılımın olduğu program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 Dernek müdavimlerinin seslendirdiği şehadet temalı marş ve ezgilerle devam eden programda bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Özkan Yaman, İslamın bu topraklara şehidler sayesinde geldiğini belirterek, Şehadet defterinin kıyamete kadar açık kalacağını söyledi.

 “İslam bu topraklara gelmişse şehidlerin mübarek kanları sayesindedir”
Bugün bu topraklarda İslam varsa bunun şehidlerin mübarek kanları sayesinde mümkün olduğunu vurgulayan Özkan Yaman, “Biz şu anda rahat oturuyorsak şuralarda, evimize rahat gidip geliyorsak onların sayesinde değil midir? Şu topraklara İslam gelmişse, şu topraklara ezan gelmişse, şu topraklara Allah’ın ve Resulünün adı gelmişse Hz Muhammed Mustafa diyorsak bu şehidlerin mübarek kanları sayesindedir. Ben evimde namaz kılıyorsam bu şehidlerin kanları sayesindedir. Şu Kur’an’ı açıp okuyorsak bu Kur’an buraya şehidler sayesinde gelmiştir. Canlarını verdiler. Ve dediler ki ‘Şu Van’daki gelecek nesiller cehenneme gitmesin şu Van’ın gelecek nesilleri bin yıl sonra gelecek olanları ateşe düşmesinler yanlış yapmasınlar. Birbirlerini katletmesinler üzmesinler, ezmesinler diye geldiler buralarda şehid oldular.” dedi.

 “Kıyamete kadar şehadet defteri açıktır”
Şehidlerin  sırf  bizlerin dünya ve ahreti için canlarını verdiklerini söyleyen Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü.
“Sahabeler Mekke’ den, Medine’den kalkmışlar buralara gelmiş ve çoğu şehid olmuşlar. Çoğu ta Azerbaycan’a gitmişler buralardan geçmişler. Çoğu şehid olmuştur sırf bizlerin dünya ve ahiret saadeti için demişler ki ‘Şu Van’ın geleceğinde Allah söylensin, İslam densin Kur’an okunsun bizler de diyoruz ki senenin bir gününde şehidleri ve şehadeti hatırlayalım. sadece onlar adına değil kendi adımıza da hatırlayalım. Çünkü şehidlik defteri kapanmamıştır. Kıyamete kadar şehadet defteri açıktır. Şehadet kütüğü açıktır. Kimin ismi varsa orada onlar şehid olarak zaten alınacaklardır”

“Şehidler cennetteki makamlarına şahid oluyorlar”
Şehidlerin canlarını Allah’a  kurban sunduklarını vurgulayan Özkan Yaman, “ Şehidler Allah’a kurban  olanlardır. Canlarını Allah’a kurban eden ve kurban sunanlardır… ve şehidler şahid olanlardır. Neye şahid oluyorlar? Allah’ın kendilerine vaat ettiği cennete şahid oluyorlar. Kim gibi? Abdullah bin Cabir gibi Sahabeler hepsi kardeşleri için canlarını verirlerdi. ” ifadelerini kullandı.

Program, Özkan Yaman Hoca’nın konuşmasının ardından yapılan dua ve verilen ikramlarla son buldu.

Bu arada katılımcılar bu tür programların devamını beklediklerini ifade ederek programı düzenleyen Cami-Der ve programa katılan Yazar Özkan Yaman’a teşekkür ettiler.  (Murat Dalgın-İLKHA)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir