• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
ABD Adana konsolosluğundan Batman Belediyesi'ne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- İncelemelerde bulunmak üzere Batman’a gelen ABD Adana İkinci Konsolosu J.M. Saxton Ruiz ve ABD Ankara Büyükelçiliği iç politika bölümü görevlisi Adam K. Cardwell Batman Belediyesi’ni ziyaret etti.


Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Ruiz ve Cardwell’i, makamında ağırladı. Türkiye’ye 7 ay önce geldiğini, Batman’a da bunun ilk ziyareti olduğunu dile getiren ikinci konsolos Ruiz, bölgede dolaşmak ve herkesle tanışmak istediğini belirtti.
Ankara Büyükelçiliği iç politika bölümü görevlisi Adam K. Cardwell ise “ Ankara Büyükelçiliğinde çalışıyorum. Siyaset bölümünde görevliyim. Bir buçuk yıldan beri Türkiye’deyim. Türkiye’nin iç politikalarını takip etmeye çalışıyorum. Türkiye sadece Ankara ya da İstanbul’dan ibaret değil, fırsat buldukça Ankara’dan çıkıp Türkiye’nin değişik bölgelerini gezmeyi seviyorum” dedi. 


‘Uluslararası aktörlerin barışa vereceği desteği değerli buluruz’
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Başkanvekili Serhat Temel,  “Bundan önceki elçilik yetkilileri ile de defalarca çok verimli görüşmelerimiz oldu. Süreç ile ilgili, bölgedeki toplumsal, sosyal, siyasal durumlarla ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Batman, Diyarbakır’dan sonra merkez nüfusu bakımından bölgenin en büyük ikinci şehir. Bununla bağlantılı genç bir şehir. Belediyemizin kuruluş tarihi 1955. Petrolün bulunması ve ilk rafinerinin kuruluşu ile birlikte şehirleşme de başladı. 1980-90’a kadar işçi kenti olarak adlandırılan Batman, sosyal ve ekonomik durumu kısmen bölgedeki diğer illerimize göre daha iyi. Ama özellikle 1990’larda bölgede yoğun olarak başlayan çatışmalı ortam, köylerin yakılmasıyla birlikte Batman, çok büyük göç alan bir kent oldu” şeklinde konuştu. (Yasir Oğuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir