• DOLAR 32.511
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2488.956
  • ...
Muradiye Rahmet Eli hayır kervanına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Muradiye halkının yoğun ilgi gösterdiği açılış programında konuşan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Özkan Yaman, Müslümanların bu tür yerlere sahip çıkması ve faal tutması gerektiğini söyledi.

 Kur’an-ı Kerim tilavet ile başlayan açılış programında konuşan Rahmet Eli Gıda Bankası Muradiye Şube Yöneticisi İsmail Demir, “İyilik yüzlerinizi doğuya veya batıya çevirmeniz değildir. Ancak iyilik, Allah`a, ahiret gününe, meleklere, Kitab`a ve peygamberlere iman eden, O`nun sevgisi ile malı yakınlara, yetimlere, düşkünlere, yolda kalmış olana, dilenenlere ve kölelere veren, namazı kılan, zekâtı veren, söz verdiklerinde sözlerini yerine getiren, darlıkta, hastalıkta ve savaşın kızıştığı anda sabreden kimselerin yaptıklarıdır. İşte bunlar doğru olanlardır. Takva sahibi olanlar da bunlardır.” Mealindeki Bakara Suresi 177. Ayeti kerimeyi düstur edinerek derneklerini kurduklarını belirtti.  

“Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir” Hadisi Şerifini hatırlatan İsmail Demir, açılış programında kendilerini yalnız bırakmayan Muradiye halkına teşekkür ederek, “Bu ve buna benzer onlarca ayet ve hadis bu tür hayır kurumlarının toplumda ne kadar büyük önem arz ettiğini ortaya koyuyor.” dedi.

“Muradiyeli hayırsever ve esnafımızın desteğini bekliyoruz”
Derneklerinin resmi olarak 19 Kasım 2013’te kurduklarını ancak açılışının bugüne nasip olduğunu belirten Demir, “Derneğimizi kurduktan hemen sonra Muradiye merkezi ve köylerinde 60’a yakın muhtaç aile tespitinde bulunduk. Bunlardan birinci derece muhtaç olanlara her ay imkânlarımız dâhilinde yardımda bulunuyoruz. Kısa süre içerisinde 45 ailemize toplam 65 adet gıda paketi ve 2 şer kilogramdan oluşan 63 paket kırmızı et yardımında bulunduk. Aynı zamanda ilçemizde bulunan mağdur bir ailemize çamaşır makinesi yardımı ve 3 ailemize de toplam 500 TL nakdi para yardımında bulunduk. Allah’ın izni ve hayırsever halkımızın desteği ile yardım çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bu noktada Muradiyeli hayırseverler ve esnafımızın desteklerini bekliyoruz.” diye konuştu.
Bu arada dernek binalarında halka açık sohbet ve seminerlerin de yapıldığını hatırlatan Demir,  Muradiye halkını bu noktada duyarlı olmaya davet etti.
 
“Bu tür kurumlara sahip çıkalım”
Daha sonra kısa bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi yazarı Özkan Yaman ise, bu tür hayır kurumlarının İslam’daki önemine dikkat çekerek, “Bu ve buna benzer kurumlar Kâbe’nin birer şubesi hükmündedir. Çünkü buralarda Allah’ın dini anlatılıyor ve yardıma muhtaç insanların ihtiyaçları gideriliyor. Bu nedenle bu tür yerlere Kâbe’nin şubeleri olarak bakabiliriz. Müslümanların bu tür kurumlara sahip çıkması ve bunları faal tutması gerekiyor aksi takdirde bunun acısını yine bütün toplum çekecektir.  Buralar bizim için nasihatleşme, huzur, iman tazeleme, kenetlenme, mazlumlara sahip çıkma ve neslimizi Kur’an’nın çizgisinde yetiştirme yerleridir.” diye konuştu.

 Bu kurumlara akraba, eş, dost ve komşuların gelmesine vesile olunması gerektiğini de sözlerine ekleyen Yaman, “Bu sayede hem Rabbimizin bizlere yüklediği vazifemizi yerine getirmiş oluruz hem de onların hayırlara ulaşmasına vesile odlumuzdan amel defterlerimizin kıyamete kadar kapanmamasını sağlamış oluruz.” şeklinde konuştu.

 İnsanların kurutuluşu için canla başla çalışılması ve eldeki tüm imkânların seferber edilmesi gerektiğini ifade eden Yaman, "Aksi takdirde Allah’ın huzuruna yüzü kara olarak" çıkılacağını belirtti.

 Açılış programı verilen ikramlarla sona erdi.   (Murat Dalgın - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir