• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
 NATO ile Rusya Arasında Kritik Ukrayna Görüşmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BRÜKSEL - Rusya’nın, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in Ukrayna’daki gelişmeleri karşılıklı ele alma önerisini kabul etmesinin ardından NATO-Rusya Konseyi, yarın olağanüstü nitelikli bir toplantıda bir araya geliyor.

Toplantıda, tarafların Ukrayna konusundaki tutumlarını doğrudan paylaşmaları ve mevcut gerilimin azaltılmasını sağlayabilecek adımları ele almaları öngörülüyor.

NATO üyesi ülkelerin daimi temsilcilerinin yarın Avrupa Birliği (AB) Politika ve Güvenlik Komitesi ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

NATO üyesi ülkelerin daimi temsilcilerinden oluşan Kuzey Atlantik Konseyi’nin (NAC), Polonya’nın NATO’nun 4. maddesinin işletilmesini talep etmesi üzerine gerçekleştirdiği “olağanüstü” nitelikli toplantı da sürüyor.

NATO kaynakları, son gelişmelerden ve Rusya’nın askeri unsurları devreye sokmasından kaynaklanan tehdit algısının sadece Polonya’ya özgü olmadığının altını çiziyor.

NATO’nun tarihinde daha önce üç kez ve üçünde de Türkiye’nin talebi üzerine işletilen 4. madde, “taraflardan herhangi biri, taraflardan herhangi birinin toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü zaman, tüm taraflar birlikte danışmalarda bulunacaklardır” ifadesini içeriyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir