• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Fethullah Gülen`le Görüşmesini Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşler, Kanal 24 Televizyonundaki canlı yayında bir grup milletvekili olarak Gülen`le Pensilvanya`da görüştüklerini anlattı. İşler, "O görüşmede bir arkadaşımız `millet sizi çok özledi artık dönün` çağrısında bulundu. Hocaefendi`nin söylemiş olduğu bir söz var, `Benim dönmem ülkeye zerre kadar zarar verecek olsa dönmem` demişti. Şimdi yaşanan olaylara baktığınız zaman. Bu kendisiyle ilintili paralel yapının ülkeye vermiş olduğu zararlar, devasa zararlar veriyor. Ve bu yaşanan olaylar cemaate bakışı da cemaat algısını da son derece kötü etkiledi. Bu olaylardan önceki kamuoyundaki cemaat algısıyla şimdiki cemaat algısı arasında dağlar kadar fark var. Ben cemaat ile bu yapıyı ayırıyorum birbirinden. Orada, cemaatte masum, halisane şekilde çalışan, hizmet eden insanlar var. Bir yerde bu yapı onlardan da özür dilemeli." dedi. İşler, "Zaten dönecek olsaydı Fethullah Hoca şimdiye kadar dönerdi" ifadesini kullandı.


"DEVLETİN GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE ATILIYOR"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün Telekulak ile ilgili DDK`ya verdiği talimata ilişkin soru üzerine İşler, "Son derece olumlu karşılıyorum. Çünkü artık bu bir kriz haline dönüştü, dolayısıyla devletin güvenliğini tehdit eden bir gelişme olarak değerlendirdiğim için Cumhurbaşkanımızın DDK`ya görev vermesi bence son derece önemli. Bütün yapılan bu gayrimeşru dinlemelerin muhakkak araştırılıp, incelenip, bu işi yapanların adalete teslim edilmesi gerektiği kanattindeyim. Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarihinde böyle bir olay yaşanmamıştır. Bu devletin güvenliğini gerçekten tehdit eden bir durumdur. Biz her zaman söylüyoruz, bunun hesabı sorulacaktır, bunun üzerine gidilecektir" dedi.


"HERKES GİBİ BİZ DE DİNLENİYORUZ"
İşler bir başka soru üzerine "Kriptolu telefon verdiler ama çok fazla kullanmamıştık. Herkesin dinlendiği gibi muhtemelen beni de dinliyorlar. Bakan olduktan sonra evde ve Başbakanlıkta bazı telefon görüşmelerinde garip olaylar oldu, belli ki dinlendiğimiz gayet belli oluyor. Acemice de dinliyorlar bir de bunlar. Bizim de zaten gizlimiz, saklımız yok. Biz bu vatana hizmet için, bu davaya hizmet için siyasete girdik, kelle kolktukta da gitmeye hazırız."dedi.

haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir