• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
"17 Aralık halkın cebine indirilen bir balyozdur!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Saadet Partisi Batman Belediye Başkan Adayı Ahmet Çiftçi, Türkiye gündemini işgal eden 17 Aralık operasyonunu halkın cebine indirilen bir balyoz olarak tanımladı.

 

AK Partililerin 17 Aralık ile ilgili “Bu operasyonlar sonucunda oylarımız arttı” değerlendirmesine sert tepki gösteren Saadet Partili Çiftçi, “Bu operasyonda hükümet temsilcilerinin kendi deyimleriyle 160 milyar dolar civarında bir kayıp olduğu ifade ediliyor. Bu kayıp sanayiciye, üreticiye yansıyor, halka yansıyor, sokağa yansıyor, esnafa yansıyor.  Ama bugün hükümet temsilcileri 17 Aralık operasyonlarını fırsat görmüşçesine oylarımızı arttırdık diyorlar. Bunların derdi oylarını yükseltmektir. Cebine balyoz indirilen bu halkı düşündükleri yok. Bir anda, bir operasyonla kaybolan 160 milyar doların kimin cebine girdiğinin hesabını versinler” dedi.

 

Halkın 30 Martta bunun hesabını sormasını isteyen Saadet Partili Çiftçi açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ak Parti’nin bu operasyonlarla oylarını arttırmasını düşünmüyoruz, umurumuzda da değildir. Biz açlık sınırını altında yaşamaya mahkûm edilen, bunca büyük zulme uğrayan bu halka üzülüyoruz. Bizim derdimiz bu. Demokrasi adı altında, temel hak ve hürriyetler adı altında bu halkı inim inim inletiyorlar. İnsan haklarını insanlarımıza bir lütuf olarak görüyorlar.”

 

‘Demokrasi diyen kaç parti var’ diye soran Çiftçi, “Hepsi bu halkın başına bela olmuş durumda. Demokrasiyi kılıf olarak kullanıp tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp ediyorlar. Bunları dur demek 30 Martta mümkündür. Ehli vicdan bütün halkımızın tüm bunları görerek oy kullanmalarını istiyorum. 800 liralık asgari ücreti bu halka çok gören Ak Partililerin 160 milyar doları bir anda buhar etmesini şaşkınlıkla izliyoruz. Biz Saadet Partisi olarak bunun takipçisi olacağız. Bunun hesabını sormak için halkımızdan da destek istiyoruz. Soyguna, talana, vurguna birlikte dur diyeceğiz” dedi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir