• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Viyana`da Müslümanlara iftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avusturya`nın Başkenti Viyana`da Belediye Başkanı Michael Haeupl, aralarında Türklerin de bulunduğu kentteki Müslüman toplumun ileri gelenlerine iftar verdi.

Kent merkezindeki tarihi belediye sarayında (Rathaus) verilen iftara aralarında Türklerin de bulunduğu 250 kadar konuk katıldı.

İftarda konuşan Haeupl, on yıldan beri sürdürdürdüğü geleneksel iftara katıldıkları için konuklarına teşekkür ederek, "Umarım benden sonraki belediye başkanları da bu geleneği sürdürürler. Hatta rakiplerimin de her yıl Müslüman topluma iftar vermelerini kesinlikle kıskanmam" dedi.

Viyana`nın zaman zaman "cennet gibi bir kent olduğunu" duyduğunu anlatan Haeupl, "Cennet demek abartılı olur ancak Viyana`nın gerçekten yaşanabilir çok güzel bir kent olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim" diye konuştu.

Avusturya`da yabancı kökenli çok sayıda insan yaşadığına dikkat çeken Haeupl, "Bu güzel kentte birbirine karşı değil birbiriyle barış içinde yaşamanın önemli olduğunu" kaydetti.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika`daki Müslüman ülkelerde demokratikleşme sürecinin başlamasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Haeupl, bu süreçte birçok insanın yaşamını yitirmesinden de büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

Avusturya İslam Cemaati başkanı Dr. Fuat Sanaç da belediye başkanı ve çalışma arkadaşlarına geleneksel iftarı 10 yıldan beri aksatmadan sürdürdükleri için teşekkür ederek, İslam cemaatinin de ülkedeki Müslüman toplumun Avusturyalılarla uyum içinde birlikte yaşamasına katkıda bulunduğunu belirtti.

İslam cemaati olarak İslamiyetin Avusturya`da yasal olarak tanınmasının 100. yıl dönümünü kutlamaya hazırlandıklarını ifade eden Sanaç, İslam cemaatinin yeni statüsünü hazırladıklarını, dil ve kültür sorunu yaşamamak için gereksinim duydukları imam ve öğretmenleri de Avusturya`da eğiteceklerini bildirdi.

Cemaat bünyesinde kadın ve gençlik kollarının faaliyete geçtiğini belirten Sanaç, ülkedeki Müslüman gençlerin gelecekte gururla ``ben Avusturyalı bir Müslümanım`` diyebilmeleri, kadınların da şiddete ve baskılara maruz kalmayacakları bir sistemi hayata geçirmek için çaba harcadıklarını söyledi.

Belediye sarayındaki iftar nedeniyle konukların namazlarını eda etmeleri için kadın ve erkekler için birer salon hazırlandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir