• DOLAR 32.385
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2326.88
  • ...
Bebeğe takılan serum kelebeği değiştirilmeyince, damarını patlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-  Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 3 aylık bir bebeğe takılan serum kelebeğinin, bir hafta boyunca değiştirilmemesi nedeniyle, damarın patlaması sonucunda akan serum, önce bebeğin etine daha sonra da kemiğine zarar verdi. Çocuğun babası hastanenin personeli ve doktordan şikayetçi oldu. İhmalkarlığın neden olduğu bu durum vicdanları sızlattı.

 

Yaşadıkları  olayı anlatan Baba Cuma Aslan, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin ihmalkarlığından dolayı çocuğunun bu hale geldiğini söyledi.

 

Edinlen bilgiye göre, Bebeğin babası Aslan, 3 aylık kız çocuğunu enfeksiyon şikayetinden dolayı Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü. Burada çocuğa yapılan müdahalenin ardından, süt çocuğu kliniğinde yatırıldı.

 

Çocuğa serum verilmesi için  takılan kelebek, bir hafta boyunca çıkarılmayınca bebeğin kolunda ciddi bir yaraya sebep oldu. Bu durum üzerine Baba Aslan, çocuğunu hastaneden çıkardı.

 

Bingöl Devlet Hastanesi’ndeki plastik cerrahi uzmanının izinli olması nedeniyle Özel Bingöl Hastanesi’ne götürdü. Burada da plastik cerrahi uzmanının olmaması nedeniyle, çocuğun durumun ciddiyeti üzerine Elazığ’a sevk edildi.

 

Serum bağlanması için takılan kelebeğin üç günde bir değişmesi gerekirken bir hafta kaldığını söyleyen Aslan, bu durumdan dolayı damarın patladığını ve akan serumun önce bebğin etine, daha sonra da kemiğine zarar verdiğini ifade etti.

 

Aslan, vicdanları sızlatan olayı şu şekilde anlattı:
“Enfeksiyon şikayetinden dolayı çocuğumu hastaneye götürdüm. Burada yapılan müdahaleden sonra çocuk yatırıldı. Serum verilmesi için takılan kelebek, bir hafta boyunca kalmasından dolayı damarı patlattı. Akan serum önce ete, daha sonrada kemiğe zarar verdi. Bundan dolayı çocuğumu plastik cerraha götürmek istedim. Ancak Devlet Hastanesindeki doktorun izinli olması ve Özel Bingöl Hastanesinde de doktorun olmaması nedeniyle, çocuğumun durumunun ciddi olmasından dolayı, Elazığ’a sevk ettiler. Bu durum üzerine de rapor aldım. Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden ve Uzman Doktor Gülden Budunoğlu’ndan şikayetçi oldum. İhmalkarlığın hesabını adalet önünde verecekler.” (Faruk Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir