• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
Mahkum ustalar tarihi yapıları inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesinin Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından Taş Ustası Yetiştirme Projesi kapsamında, Diyarbakır Açık Cezaevi’nde, bulunan mahkûmlara eğitim verilmeye başlandı.

 

Eğitim sırasında öğrenilen teorik bilgilerin pekiştirilmesi adına Diyarbakır Surp Giragos Ermeni Kilisesi gezdirilen taş ustası adayı mahkumlar, hem cezaevinden bir süreliğine çıkmış olmanın keyfini çıkarırken, hem de bir meslek edinmiş olmanın mutluluğunu yaşadılar.
 

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi doktora öğrencisi Adnan Nabikoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 buçuk yıl onarımı süren ve 2012 yılında onarımı tamamlanarak ibadete açılacak olan Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nin onarım öncesi ve sonrası fotoğraflarını öğrencilere derslerde gösterdiklerini belirterek, mahkumların derslerde öğrendikleri teorik bilgileri yerinde yani bu yapı üzerinde incelemeleri için, kendilerini buraya getirdiklerini söyledi.
 

Nabikoğlu, kilisenin taşlarını ve yapı şeklini inceleyen mahkûmlar, dışarı çıkmanın ve derste öğrendiklerini pratiğe dökme şansını yakaladıkları için mutlu olduklarını kaydetti. (Ali Gültekin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir