• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Cami yakıp, Kur`an yırttılar, Müslüman öldürdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cami duvarındaki tuğlaları yeniden kullanmak üzere alan grup, bölgedeki güvenlik karmaşası sırasında çaldıkları otomobil ile kamyonlarını nasıl parçaladıklarını anlattı.

Yerel Anti-balaka lideri Djappa Blaise, yaptığı açıklamada, anti-balakaların gerçek Orta Afrikalılar olduğunu belirterek, "Selekalar yabancı... Ülkemizi savunmaya karar verdik. Buradayım çünkü Meskine`i korumak için üstlerimden emir aldım" dedi.

AA muhabirinin, evlerini terk etmek zorunda kalan Müslümanların ne zaman dönebileceklerine ilişkin sorusu üzerine Blaise, "Bilmiyorum" yanıtını verdi.

Grup üyesi Ndizi Kane ise kameraya elindeki palayı göstererek, "Bu palayla 30`dan fazla Müslümanı öldürdüm. En komiği, sanki dillerini anlıyormuşum gibi, kadınların Arapça `Allah Allah` diye attığı çığlıklardı" dedi.

Yıkılmış camide Kur`an-ı Kerim sayfaları

Bu arada, grubun yıktığı caminin yakınında yırtılmış Kur`an-ı Kerim sayfalarının etrafa saçıldığı gözlendi.

Yırtık sayfaları inceleyen grup, Kur`an-ı Kerim`in Müslümanların dili olduğunu, Müslümanların da öldürüldüğünü söyledi. Grup üyeleri, Hz. Muhammed`i tanımadıklarını kaydetti.

Bir Anti-balakalı ise palası ile silahsızlandırma kampanyasında Fransız askerleri tarafından öldürülen Seleka generali Nureddin`in erkek kardeşi Taha`nın caminin ortasındaki mezarını kazıdı.

Meskine`den kaçan Müslümanların bir bölümü Bangui havaalanı ile başkentteki merkez camisi çevresine, bir bölümü ise komşu ülkelere sığınmıştı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir