• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Bitlis`te birleşen partiler ilk firelerini verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Önceki gün CHP il binasında bir araya gelen 5 parti belediye başkan adayının ve bazı il başkanlarının aldığı birleşme kararı ilk firesini verdi. MHP il binasında basına açıklama yapan İl Başkanı Metin Taşdemir, yapılan birleşmede kendilerini bağlayan hiçbir açıklama olmadığını ve MHP’nin hiçbir partiyle birleşmeyeceğini söyleyerek haberi yalanladı.

Taşdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İki gündür televizyon kanallarında ve bazı internet sayfalarında haber haline gelen, Bitlis’te 5 siyasi partinin ittifakı ve birleşmesi, haberi gerçeği yansıtmıyor. Bu iki günlük süreç zarfında il dışında bulunuyordum. Belediye Başkan adayımızı sabah kahvaltısına çağırarak istifa edip MHP çatısı altında birleşeceklerini belirtmişler.

Bu nedenle Belediye Başkan adayımızın iyi niyetinden faydalanarak böyle bir birleşmeyi basınla paylaşmışlardır. Burada MHP İl Başkanı olarak şunu kesin bir dille ifade etmek istiyorum ki, hiçbir siyasi partiyle bir araya gelip ittifak kurmamız söz konusu değildir."

İstifa edip MHP’ye katılacak herkese de rozet takmaya hazır olduklarını ifade eden Taşdemir, “Bizler ne Bitlis ne de Türkiye siyasetinde hiçbir partiyle birleşmemiz olmamış ve olmayacak da. Bizler iddialı olarak seçime hazırlanıyoruz. İstifa edip bize gelen herkese de rozet takmaya hazırız. MHP 45 yıllık siyaset hayatında Bitlis’te bir milletvekili çıkarmış ve ahlat ilçesinin belediye başkanlığını kazanmış bir partidir.” ifadesini kullandı.

Birleşme konusunda kendisiyle hiçbir şekilde görüşülmediğini belirten Taşdemir, “İl Başkanı olarak böyle bir birleşmeden haberim yoktur. Belediye Başkan adayımızı bir kahvaltı adı altında çağırmışlar ve Bitlis’te güçlü olan bir parti çatısı altında birleşelim denilmiş. Burada MHP’nin hiçbir şekilde ismi kullanılmamıştır. Aynı şekilde Belediye Başkan adayımızın ifadesinin tamamı basın tarafından yayınlamamış. Kesilerek son cümleleri kullanılmıştır.” şeklinde konuştu. 

(Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir