• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
Kuyunun kapatılması için birinin ölmesi mi gerek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -  Dicle ilçesi Uğrak köyü camiinin önüne yıllar önce yağmur suyu için kazılan kuyunun kapak olarak üstüne konan kapağın çökmesi sonucu kuyu, bölgede dolaşan köylülerin korkulu rüyası haline geldi.

 

“Belki de adam canından olacaktı”
Camii avlusunda kazılan ve camiye giriş kapısına 1,5 metre yakınlıkta bulunan su kuyusunun uzun bir süredir üstünün açık olduğunu söyleyen köy halkı, geçen günlerde yaşlı bir adamın kuyunun içine düştüğünü söyleyerek, “Son anda farkına vardık. Eğer orada bulunanlar tarafından son anda düşen kardeşimizi tutmamış olsaydılar belki de adam canından olacaktı. Bu kuyunun kapatılması için daha önce de defalarca talepte bulunduk. Ancak şu ana kadar yapılmadı. Bu kuyunun kapatılması için illa da birilerinin ölmesi mi gerekiyor?” diyerek tepki gösterdiler.

 

“Çok büyük bir ihmal olduğu apaçık”
Konuyla ilgili konuştuğumuz Camii İmamı ise, köye yeni atandığını belirterek, “Ben köye gelir gelmez köy muhtarına kuyunun kapatılması gerektiğini söyledim. Ancak halen bir şey yapılmış değil. Burada çok büyük bir ihmal olduğu apaçık." dedi.   (Ferhat Alpaslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir