• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
"AKP'nin seçim çalışmalarını askerler yürütüyor" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van İl Jandarma Komutanlığı, “AKP'nin seçim çalışmalarını askerler yürütüyor iddiası”  ile ilgili bir açıklama yaparak, sözkonusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

 

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, “AKP'nin seçim çalışmalarını askerler yürütüyor iddiası” başlığıyla servis edilen ve kimi gazetelerde yer alan haberin, asılsız olduğu belirtildi.

 

Açıklamada, günlük bir gazetede ‘AKP'nin seçim çalışmalarını askerler yürütüyor iddiası’ başlığı altında gerçek dışı bazı iddialara yer verildiği belirtilerek, “Sözü edilen gazete haberine 3194 sayılı imar Kanununu dayanak gösterilmiştir, iddialar gerçekle asla bağdaşmamakta olup, bu Kanun yeni çıkartılmış bir mevzuat değildir; 3194 sayılı İmar Kanunu 03.05.1985 tarihinde yürürlüğe girmiş, Ülkemizin her yanında kamu yararı gözetilerek, bu tarihten itibaren başarıyla uygulanmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:“Haberde yer alan 3194 sayılı yasanın yeni çıktığı gibi bir izlenim uyandırma çabası ne kadar gerçek dışıysa, Kurubaş köyü kastedilerek 'Köye yüzbaşı rütbeli birkaç kişinin zırhlı araçlarla gelerek AKP'li Gülaçar'a oy verilmesi karşılığında 18. maddenin uygulamadan kaldırılacağı vaatlerinde bulunduğu' iddiası da o kadar gerçek dışıdır. Kolluk kuvvetlerinin herhangi bir parti yararına propaganda yaptığı iddiasını, seçimlerin özgür propaganda ortamında yapılması yönündeki güvenlik birimlerinin çabalarından rahatsız olan kesimlerin sığındığı ucuz bir yöntem olarak düşünmekteyiz”  (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir