• DOLAR 32.603
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2503.163
  • ...
İnternet dolandırıcıları vatandaşı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İnternet üzerinden alış-veriş yapan Çınarlı vatandaşlar dolandırıcılar tarafından mağdur ediliyor. İnternet üzerinden tanıtımı yapılan ürünleri sipariş veren vatandaşlar, ücretini ödedikleri ürünlerin tanıtımı yapılanlarla aynı olmadıklarını, düşük kalitede olduklarını ya da sipariş verdikleri ürünleri hiç alamadıklarının belirtiler.

Dolandırılan vatandaşlar savcılığa suç duyurusunda bulunmak istediklerinde ise bir netice alamadıklarını ifade ettiler.

“İnternet dolandırıcıları, sosyal sitelere reklam veriyor”
Söz konusu mağdurlardan H.D, “sosyal ağları takip ederken sitenin yan tarafında ünlü markaların adı altında bazı ürünlerin reklamını gördüm, tanınmış markalara güvenerek reklamını gördüğüm ürünü sipariş verdim.” dedi.


Sipariş verdiği telefon için PTT’den dolandırıcıların hesaplarına 700 TL yatırdığını belirten H.D,  “Şu ana kadar elime herhangi bir ürün geçmedi, daha sonra hesap numarasını araştırdığımda ise para yatırdığım hesap numarasının ölü bir kişinin üzerine yapıldığını öğrendim.” dedi.

H.D, suç duyurusunda bulunduğunda ise savcının,  ‘Hiçbir işlem yapamayız, karşılıklı anlaşma var’ dediğini, kendisinin eline hiçbir ürün geçmediğini belirterek ‘dolandırıcılar adeta teşvik ediliyor.’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Reklamı yapılan ürünlerin cazip fiyatlarla satışa sunulduklarına dikkat çeken H.D, “Dolandırıcılar, tezgâhlarını eksiksiz kuruyor. Birçok vatandaş bu tür ürünlere düşük fiyatlarına kanıyor. Vatandaşlar, istedikleri ürünler ellerine geçmeden hiçbir ücret ödemesinler.” diyerek dikkatli olmalarını tavsiye etti.

“Reklamı verilen ürünler normal fiyatından çok daha cazip bir fiyatla sunuluyor”
Facebook adlı sosyal ağın yan tarafında boydan reklamı olan telefonu sipariş verdiğini belirten N.A. ise ‘’reklamı verilen ürün normal fiyatından çok daha cazip bir fiyatla satışa sunulduğunu gördüm, siparişini verdim. Siparişini verdiğim telefonun normal fiyatı yaklaşık bin 500 TL iken, verilen reklamda ise telefonun fiyatı 200 TL idi.”dedi.

Telefonda görüştüğü pazarlama elemanının ikna kabiliyetinin çok yüksek olduğundan yaptığı görüşme sonucu telefon siparişi verdiğini ifade eden N.A, “PTT’ye sipariş verdiğim kargoyu almaya gittim. PTT çalışanları, gelen ürünün kontrolsüz kargo olduğunu, ücretini ödemeden kargoyu açamayacağını ifade ettiler. Parasını ödedikten sonra kargoyu hemen PTT’de açtım. Paketten ses bombası denen bir müzik çalar çıktı. PTT çalışanlarına bu kargonun yanlış olduğunu söylediğimde ise bana, birçok kişinin bu şekilde dolandırıldıklarını ifade ettiler.”dedi.

Bunun üzerine hemen savcılığa gittiğini ifade eden N.A, “Durumu savcıya izah ettim. Savcı bana hiçbir şey yapamayacağını, hangi savcının yanına gidersem takipsizlik kararı vereceğini, tüketici haklarına başvurabileceğimi söyledi.

N.A, “Savcı bana kendisinin de 200 TL dolandırıldığını söyledi.” diyerek vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini dolandırıcıların ellerini kollarını sallayarak dolaştıklarını ifade etti. (Vedat Aydın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir