• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
`Kürt olduğumuz için bize hizmet verilmiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Bu sabah saatlerinde başlayan sağnak yağış şehir merkezinde birçok işyeri, ev ve mahallede su baskınlarının yaşanmasına neden oldu. Halkkent, Güneykent, Mevlana gibi dört mahallenin yağmur suyu merkez Toroslar ilçesi Mevlana mahallesi 101126 sokakta toplanarak, evlerin su baskınına uğramasına neden oldu. 

Durumu defalarca Toroslar Belediyesi Başkanı Hamit Tuna’ya bildirdiklerini söyleyen sokak sakinleri, Kürt olduklarından dolayı kendilerine hizmetin gelmediğini öne sürdüler.

Sokak sakinlerinden Remzi Uslu yaşanan sıkıntılar hakkında şu ifadeleri dile getirdi: “Biz her sene bu sefaleti kış aylarında çekiyoruz. Yeter artık yetkililer bu duruma bir el atsınlar artık. Toroslar Belediyesi Başkanı Hamit Tuna’nın tek derdi buradan oy çıkarmamasından dolayı, burada yaşayan Kürtlerin ezilmesine razı oluyor. Sebebi tek budur. Eğer kendisi buradan oy çıkarmış olsaydı şuan burası farklı olurdu. Halkkent, Güneykent, Mevlana ve buraya akıntısı gelen diğer mahallelerin suyu buraya gelmekte. Bu kadar mahallenin suyu bu ızgaraya kalmış durumda. Hamit Tuna gelsin kendisi burayı görsün ve bu durumdan kendisi utansın. Eğer Hamit Tuna kendi çocuklarını böyle bir ortamda yetiştiriyorsa bizde buna razıyız.” 

Diğer bir sokak sakini ise 8 senedir aynı sokakta kaldıklarını her yağmur yağdığı zaman aynı sıkıntıları yaşadıklarını dile getirerek, 8 yıldır bu sorunun çözülmediğini belirtti. 

Cesim Yıldız ise sokağın açılması durumunda su birikintisinin olmayacağını ve sorunların bu kadar yaşanmayacağını belirtti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir