• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
HÜDA PAR suç duyurusunda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR, seçim flamalarını toplatılarak yakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Gazi Lisesi önü,   Diyarbakır Yolu Vatan Caddesi girişi ile Karaca Dağ Caddesi Akbaşlar Taziye Evi önünde asılan HÜDA PAR  flama ve afişleri, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından toplatılarak yakıldı. 18 yaşı altındaki gençlere para verilmek suretiyle toplatılarak kuytu köşelerde imha ettirildiği belirtilen flama ve afişler için harekete geçen HÜDA PAR Viranşehir İlçe Teşkilatı, suç duyurusunda bulundu.

“HÜDA PAR flamalarını çocuklara para vererek imha ettirdiler”
Konu ile ilgili açılmada bulunan HÜDA PAR Viranşehir Seçim Koordinasyon Başkanı Abdullah Çelik, “Gazi Lisesi önü,   Diyarbakır Yolu Vatan Caddesi girişi ve Karaca Dağ Caddesi Akbaşlar Taziye Evi önünde astığımız flamalar indirilip yakıldı.  Yakılan afiş ve flamalar çevreye saçılmış durumdadır.  Yüksek araçlar kullanılarak koparılan afişlerin 18 yaş altındaki çocuk ve gençlere para karşılığı kopartılarak kuytu köşelerde imha edildiği bilgisini aldık. Aynı şekilde AKP afişlerinin de yakıldığı haberleri geliyor. ”şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Çelik, “Gazi Lisesi önü ve Diyarbakır Yolu Vatan Caddesi girişin de indirilen bayrak ve flamalar, mobese kameralarının görüş açısındadır.” dedi.

Bayrakları indirenlerin asla hedeflerine ulaşamayacaklarını ifade eden Çelik,  “Viranşehir aile bağlarının ve aşiretçilik olgunsun yaygın olduğu bir yer. Eğer benzer provokasyonların önü alınmazsa büyük sıkıntılar yaşanabilir. Bunu yapan veya yaptıranlar ateş ile oynuyor.” uyarısında bulundu. 

“Kızıltepe saldırılarını kınıyoruz”
Kızıltepe’deki saldırıya da değinen Çelik  “BDP,  HÜDA Par güneşi karşısında ecel terleri döküyor, sağa sola saldırıyor. En son Kızıltepe’de HÜDA PAR ilçe binasına ve HÜDA PAR üyesi 3 kardeşimize saldırdı. Bu saldırıları halkımıza şikâyet ediyoruz ve kınıyoruz.  Bu saldırılar, demokrasi ve barış maskelerinin düştüğünün göstergesi ve yalancı yüzlerin ortaya çıkmasıdır.” İfadelerini kullandı.

BDP’lilerin 19 Şubat 2014 tarihinde gece yarısı belediyeye ait itfaiye araçları ile HÜDA PAR İlçe teşkilat binasının önüne 3 metre mesafeye BDP bayraklarını astıklarını ve provokasyon girişiminde bulunduklarını hatırlatan Çelik, HÜDA PAR olarak bu tür girişimlere prim vermeyeceklerini ifade etti. (Sabri Acet-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir