• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
"Siyasete en iyi ve en dürüst insanlar talip olmalıdırlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Muş Şubesi, Necmettin Erbakan’ın vefatının 3. yıldönümü münasebetiyle ‘Erbakan’ı Anmak ve Anlamak’ konulu bir program düzenledi.  Onur konuğu olarak programa katılan Şinasi Başaran, en iyi ve en dürüst insanların siyasete talip olmaları gerektiğini söyledi.

 

Muş Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Muş İl Müftüsü Recep Uzun,  Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, HÜDA PAR Muş Belediye Başkan Adayı İnan Sur,  AK Parti Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya, Saadet Partisi Muş Belediye Başkan Adayı Muhittin Aytunç, MHP Muş Belediye Başkan Adayı Tarkan Dede,  Anadolu Gençlik Derneği Muş Şube Başkanı Aydın Suna, kanaat önderleri ve çok sayıda kişi katıldı.
 

 

Molla Fecri Yıldırım'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği Muş Şube Başkanı Aydın Suna yaptı. Suna, "Bizim için Necmettin Erbakan, kırıcı bir soğuktan sonra gelen, baharı başlatan çiçekti. Necmettin Erbakan, “iman varsa imkân da vardır.’’ diyebilendi. Peygamberimizin ifadesiyle, “Her kim hayırda bir çığır açar ve bu çığırda kendisine uyulursa kendi sevabı ile birlikte kendisine uyanların sevapları kadar sevap alır” bizim önümüzdeki, yürüdüğümüz yolu açandı. Hayra anahtar şerre kilit olmaya gayret edendi. Onun gözünde makbul olan tek şey Allah rızası için yapılan mücadeleydi." şeklinde konuştu.
 

 

Konferansına onur konuğu olarak katılan Şinasi Başaran da yaptığı konuşmada, Avrupa ülkelerinin Ortadoğu ve özellikle Filistin üzerindeki hesaplarına dikkat çekerek Avrupa’nın Ortadoğu’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarının gerçekte yeraltı zenginliklerini elde etme operasyonları değil,  inanç operasyonu olduğunu söyledi.
 

 

“Bu operasyon ve saldırılar inanç operasyonlarıdır’’
Çünkü bütün peygamberler bu topraklarda ortaya çıkmış ve mücadelelerini bu topraklarda başlatmış ve devam ettirmişlerdir." Diyen Başaran, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hıristiyanlar, Yahudiler vs. diğer dinlere mensup olan tüm milletler bugün İslam topraklarına topyekûn hücum etmekte ve bu toprakları ele geçirmeye çalışmaktadırlar. Bu operasyon ve saldırılar aslında bu bölgenin yeraltı kaynaklarını ele geçirme operasyonları değil inanç operasyonudur. Çünkü bu topraklar geçmiş tarihlerde bütün inanç ve medeniyetlerin bir arada yaşadığı topraklardır." dedi.
İslam hukukunun içerisinde yaşayan her bir insanın neye inanırsa inansın onun hakkının ve hukukunun korunmasının ancak İslam’la olabileceğini kaydeden Başaran, hiç kimsenin Allah'ın insanlara tanımış olduğu hakları ellerinden almaya yetkisinin olamayacağının altını çizdi.
 

 

"En iyi ve en dürüst insanlar da siyasete talip olmalıdırlar"
Konuşmasının devamında siyaset ve bir Müslüman için siyasetin önemine değinen Başaran, "Toplumun bütün alanlarındaki her hakka siyaset müdahale etmektedir. O yüzden seçimle getirdiğimiz insanlar toplumun en iyileri olmalıdır. En iyi ve en dürüst insanlar da siyasete talip olmalıdırlar. Çünkü hayatımızın bütününü, tamamını onlar yönetiyorlar. Devlet içerisindeki her birimin başında bir bakan oturmaktadır. Siz istediğiniz gibi hareket edemezsiniz inandığınız dininizin eğitimini bile hükümet tayin eder. Çocuklarınızın nasıl eğitileceğine nasıl yetiştirileceğine siz karar veremezsiniz. Asgari ücretinizin, emekli maaşınızın ne olacağına siz karar veremezsiniz. Yetmiyor azdır diyemezsiniz. Buna onlar karar verir. Bir o nedenle siyaset kendisinden vazgeçilmeyen meslektir. Bu yüzden toplumun en iyilerinin bu mesleğe mutlaka ulaşması lazım.’’ şeklinde konuştu.

 

Program, Molla Fecri Yıldırımın kapanış duasıyla sona erdi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir