• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
HÜDA PAR Diyarbakır`da iki seçim bürosu daha açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- HÜDA PAR, Alipınar ve Yenişehir seçim bürolarını  dualarla açtı. Açılışlar öncesinde kentte tur atan HÜDA PAR konvoyuna vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Alipınar’da binlerce kişi HÜDA PAR için toplandı

Bağlar ilçesinin Alipınar Mahallesi’nde  yapılan HÜDA PAR seçim bürosunun açılışına binlerce kişi katıldı. Vatandaşlar taşıdıkları HÜDA PAR bayrakları ve dövizlerle Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut’ta desteklerini gösterdiler.

HÜDA PAR seçim bürosunun açılışı dolayısıyla düzenlenen program Bilal Dalkılıç Hocanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan HÜDA-PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz Diyarbakır halkının oylarıyla beş yıl sürecek belediyenin idaresinden ziyade bu dönemde kentin kaderinin değişeceğini söyledi.

Bu güne kadar vaatlerde bulunup da bir şey yapmayanların bundan sonra da hiçbir şey yapamayacağını ifade eden Yılmaz, “Bugüne kadar hizmetin H’sini ağzına almayanlar, elhamdülillah HÜDA- PAR’ın ‘Seçimi kazanırsak hizmet yapacağız Diyarbakır halkını layık olduğu hizmete kavuşturacağız.’ demesi üzerine daha yeni ‘Biz de gelirsek hizmette bulunacağız’ demeye başladılar. Bu, bugüne kadar hizmet yapmadık demenin itirafıdır.” İfadelerini kullandı.

Bazı partilerin daha yeni, gençleri ve bazı kesimleri medya üzerinden toplantılara çağırdığını belirten Yılmaz, “Diyarbakır için neler yapabiliriz ne projeler üretebiliriz’ daha yeni yeni Diyarbakır için proje üretmeye başlıyorlarmış. On beş yıldır sanki başkaları iktidardaydı. İşte Diyarbakır’a, Diyarbakırlıya şehrimize, insanımıza verilen değer bu.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Bağlar Belediye Başkan adayı Vedat Turgut ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık 2 aydır gençlerimiz kışın en çetin soğuğunda eksi 20 derecede gece-gündüz demeden ev ev, esnaf esnaf dolaşarak HÜDA PAR’ın davasını götürdüler. Hiç kimsenin HÜDA PAR’dan haberi yoktu. Kardeş ve bacılarımın çalışmalarıyla şimdi HÜDA PAR’ı duymayan kalmadı.”

HÜDA PAR’ın vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Vedat Turgut, “Küçük çocuklarımız, yaşlılarımız herkes ‘artık HÜDA PAR’ diyor.Daha önce esnafların camına, vatandaşın arabalarına taş atanlar, Bağlar da 5 Nisan mahallesinde bizi tekbirlerle, HÜDA PAR sloganlarıyla karşılıyorlar.” diyerek partilerine karşı olan teveccühü dile getirdi.

Vedat Turgut’un konuşmasından sonra dualarla seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

HÜDA PAR Yenişehir seçim bürosu büyük coşkuyla açıldı

HÜDA PAR Yenişehir seçim bürosunun açılışı büyük coşkuyla açıldı. Yenişehir seçim bürosu açılışına giden HÜDA PAR Diyarbakır Belediye Başkan Adayı  Yılmaz ve ilçe başkan adayları araçlarından inerek çay ocağında oturan vatandaşlar kısa süreli sohbet etti.

HÜDA PAR seçim bürosu açılışına giden Yılmaz ve beraberindeki heyeti kalabalık bir grup coşkuyla karşıladı.

Burada düzenlenen programın açılışı Emrah Dedeoğlu Hoca’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra halka seslenen HÜDA-PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yılmaz, 30 Mart seçimleri değerlendirilirken, HÜDA-PAR’ın adayları ile diğer adayların kıyaslanmasını istedi.

Halkın en büyük ihtiyacının son yıllarda maneviyat eksikliği olduğunu belirten Yılmaz, maneviyatın güçlendirilmesi  gerektiğine vurgu yaptı. Yılmaz şöyle konuştu:”Kürt halkı dindardır diyoruz, her seferinde ama bu dindarlığı da kimileri yok etmek için yıllardır elinden geleni yapıyor. Gayri İslami düşünce ve anlayışlarla, gayri İslami sapık düşünceleri sapık ilişkileri halkımızın arasına yaymakla gençlerimizi uyuşturucuya, fuhuşa, hırsızlığa sevk etmekle, hizmet noktasında anlayışlarını ortaya koyuyorlar”

HÜDA PAR Yenişehir Belediye Başkan Adayı Fikri Karavil ise,  “Biz istiyoruz ki her şeyi halkla beraber yapalım. Başarılara halkımızla beraber imza atalım. Bizim en büyük projemiz halkımızın bizim eksikliklerimizi gördüğünde hemen gelip uyarması ve düzeltmesidir. Gelin kendi şehrimizi istediğimiz gibi yapalım. Yani hep beraber inşa edelim.” dedi.

“Belediyecilik anlayışımızda esnafların özel bir yeri vardır”

Esnaflara seslenen Karavil, “Ey esnaf kardeşlerimiz! Ailesinin rızkı için gece gündüz çırpınan ve evine helal bir lokma götürmek isteyen çilekeş kardeşim! Belediyecilik anlayışımızda esnafın özel bir yeri vardır. Her türlü sıkıntılarınız için sizinle oturup hep beraber çözümler arayacağız. Size gelen bir zarar bize gelmiştir. Mantıksız, uygunsuz, halkın zarar edeceği, maneviyatına zarar gelecek her şeyin karşısında olacağız. Halkımızın canına ve malına zarar veren her anlayışın karşısında olduk ve olacağız” ifadelerini kullandı.

Karavil kadınlar hakları ile ilgili ise ,”Biz hem İslami hem de insani haklarını savunuyoruz. Allah`ın (cc.) ve Peygamberimizin (sav.) kadınlara ne hak vermişlerse biz de bu haklarının kazanılması için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz ”şeklinde konuştu.

Dualar eşliğinde yapılan açılışın ardından program sona erdi.  (İlyas Yavuz/Bayram Çakar/Mustafa Kaynak-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir