• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Bitlis Devlet Hastanesi`ne 2`nci tomografi cihazı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Devlet Hastanesi hasta yoğunluğunun artması üzerine 2’nci tomografi cihazını hizmete soktu. 

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Hastane Yöneticisi Erdal Dilekci, günlük ortalama 2 bin 500 hastaya baktıklarını, bu nedenle tek cihazla iyi hizmet veremediklerini söyledi. Yeni tomografi cihazı ile randevusuz olarak günlük ortalama 60-70 çekim gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Dilekci açıklamasında şunları söyledi: “Günlük ortalama 2 bin 500 hastaya hizmet vermekteyiz. Bunun yaklaşık 500 kişisi acillerden hizmet almaktadır. Dolayısıyla bizim görüntüleme sistemleri olan Mr ve tomografide çok ciddi yoğunluklar yaşanmaktaydı. 

Bu yoğunlukları aşmak amacıyla biz 2’nci tomografi cihazımızı hastanemize kurdurduk. İkinci tomografi cihazı hastaların mağduriyetinin giderilmesi anlamına geliyor. Özellikle tomografiye ihtiyaç duyan hastalar acil hastalar oluyor. Şu anda hastanemizde 2 tomografi cihazı, 1 Mr, 24 saat hizmet veriyor. Günde ortalama 60-70 tomografi hastamız var. Biz bunlara daha kaliteli hizmet vermek için böyle bir uygulamaya gittik. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi. 

Açıklamaların ardından 2’nci tomografi cihazı basın mensuplarına tanıtıldı.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir