• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
TKDP`den Şırnaklılara mevlit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Türkiye Kürdistan Demokratik Partisi (TKDP) tarafından Şırnak`taki siyasi Parti mensupları, STK’lar ve vatandaşlara mevlit verdi. 

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanlığı heyetinin de hazır bulunduğu mevlitte konuşan TKDP kurucusu Mehmet Emin Kardaş,  partinin kurulma amacını anlatarak barış ve kardeşlik mesajları verdi.

Kardaş, "Dünyaya gelişimizden beri Nuh Aleyselamdan itibaren bu topraklarda Kürtler var olmuştur. Barış ve kardeşlik içinde yaşamak varken ne yazık ki aramıza nifak tohumları atıldı. Bu topraklara kan ve gözyaşı hakim oldu. Dünyada 50 milyon Kürt vatandaşımız var. 180 yıldır varlıklarını bir şekilde idame ediyorlar belirli çatılar altında. Bizim isteğimiz, bu Kürt vatandaşların varlıklarını kültürünü tanıması bilmesi ve diline sahip çıkmasıdır. Bizim en temel amacımız dilimize, kültürümüze sahip çıkıp barış ve kardeşlik içinde parti çatısı altında toplamaktır." ifadesini kullandı.

Parti heyeti, okunan mevlidin ardından davetlilerle sohbet ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.   (Ekrem Payan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir