• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Bingöl Üniversitesi`ne 2 Bin 62 Kişi Yerleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Üniversitesi her geçen gün hızlı bir şekilde büyümeye devam ederken, 2011 LYS yerleştirmelerinde de yüzde 90 doluluk oranıyla büyük bir başarıya imza attı. Bingöl Üniversitesi tarafından belirlenen 2307 kontenjanın 2062`si doldu, sadece 245 kontenjan boş kaldı.

Kontenjanların Doluluk Oranı Yüzde 90
Bingöl Üniversitesi`nde bu yıl Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi; Bingöl Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bingöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Genç Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için toplam 2307 yeni kontenjan belirlendi. ÖSYM tarafından açıklanan LYS sonuçlarına göre bu kontenjanların yüzde 90`ına, yerleştirme yapıldı. Geçen yıl yüzde 71 olan kontenjan doluluğu oranı bu yıl yüzde 90 olarak gerçekleşti. Ek yerleştirme sonuçları ile bu oranın daha da yükseleceği bekleniliyor.

2307 kontenjanın 1070`ini dört yıllık programlar oluştururken, 1237`sini de önlisans programları oluşturuyor. Kontenjanların dağılımına bakıldığı zaman 1070 kontenjanlık lisans programlarına 926 öğrenci yerleştirilirken, 144 kontenjan ise boş kaldı. Lisans yerleştirmelerinde doluluk oranı ise yüzde 86.5. Toplam 1237 kontenjanlık önlisans programlarına ise 1136 öğrenci yerleştirildi, 101 kontenjan da boş kaldı. Önlisans programlarındaki doluluk oranı ise yüzde 92 olarak gerçekleşti.

Lisans Programlarında Boş Kalan Kontenjanlar
4 yıllık lisans eğitimi veren Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi`nden sadece Biyoloji, Su Ürünleri Mühendisliği, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Bahçe Bitkileri bölümlerinde boş kontenjan kaldı.

Önlisans Programlarında Boş Kalan Kontenjanlar
Önlisans programlarında ise Bingöl Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu programlarında hiç boş kontenjan kalmaz iken, Bingöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu`nun Arıcılık, Bahçe Tarımı, Halıcılık ve Kilimcilik, Tarla Bitkileri bölümlerinde bazı kontenjanlar boş kaldı. Genç Meslek Yüksekokulu`nun da Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Organik Tarım ve Su Ürünleri programlarında bazı kontenjanlar boş kaldı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu`nda ise tıpkı Bingöl Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu gibi bütün kontenjanları doldu.

Bingöl Üniversitesi Büyük Bir Başarıya İmza Attı
Yeni açılan üniversiteler arasında 2011 LYS yerleştirme sonuçlarında da büyük bir başarıya imza atan Bingöl Üniversitesi, daha hızlı ve daha sağlam bir zeminde gelişimine devam edeceği vurgulandı.

Ali Yıldırım-İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir