• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Egemen Bağış: Davos Başbakan`a Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Schwab’in İstanbul`da Doğu ile Batı’nın Kuzey ile Güney’in buluşabileceği bir zirve düzenlemek istediklerini aktaran Bağış, “Başbakan Davos`a gitmeyeceğini söylemişti. Davos ‘O zaman biz gelelim’ demiş oldu” yorumunu yaptı.

Egemen Bağış, İstanbul Genç Sanat Tasarım Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Mirze ile bakanlığın Ortaköy`deki ofisinde görüştü. Bakan Bağış, Nilgün Mirze’nin sivil toplumun önemini anladığını ve yayma konusunda çok çaba sarf ettiğini söyledi. Mirze ile İstanbul Avrupa Kültür Başkenti olma sürecinde çalıştıklarını aktardı.

Nilgün Mirze, 2010 sürecinde çok verimli bir işbirliği içerisinde olduklarını söyledi. Özellikle kültür, sanat ve sivil toplum konusunda Egemen Bağış’ın fikirlerinden ve desteğinden yarar gördüklerini aktaran Mirze, 2010 yılını bir milat olarak görülmesi gerektiğini ifade ederek, Avrupa ülkeleriyle sanat alanındaki işbirliğinin sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dünya Ekonomik Forumu İcra Kurulu Başkanı Klaus Schwab görüşmesine ilişkin bir soru üzerine Bağış, Schwab`ın başbakandan bir görüşme talebinde bulunduğunu söyledi. Bağış, ``Schwab, başbakanımızla yapılan görüşmede hem geçmişte yaşanan olaylardan dolayı duyduğu üzüntüyü bir kez daha paylaştıktan sonra bir konuda Başbakan’ımızdan izin istemeye geldiğini söyledi. İstanbul`da doğu ile batının kuzey ile güneyin buluşabileceği bir zirve düzenlemek istediklerini ve bu konuda da Başbakan’ımızın iznini talep ettiğini aktardı.

Başbakanımız da İstanbul sevdalısı olduğunu her vesilede dile getiriyor. Başbakan da `Siz arkadaşlarınızla çalışın, bir taslak program yapın ondan sonra üzerinden geçeriz` dedi. Başbakan Erdoğan`ın Schwab`ı görüşmenin gerçekleştiği gün partilerinin İstanbul İl Başkanlığı’nca düzenlenen iftarımızın düzenlediği iftara kendisini davet etti. O da Ramazan ortamını yaşamak ve bir iftar sofrasında bulunmak onur duyacağını söyleyerek başbakanımızın davetini kabul etti ve iftara da katıldı.” dedi.

“Davos Türkiye`ye geliyor diyebilir miyiz? diyebilir miyiz” şeklindeki soru üzerine Bağış, Başbakanın Davos`a gitmeyeceğini söylediğini hatırlatarak, “Davos ‘O zaman biz gelelim’ demiş oldu.” yorumunu yaptı.

Bağış sözlerini şöyle tamamladı: “Schwab ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte önümüzdeki yıl İstanbul`da nasıl bir zirve gerçekleşebilir? Hem Doğu ile Batı`nın, hem de Kuzey ile Güney`in İstanbul`a yakışır bir ortamda buluşabileceği ve dünyadaki Türkiye`nin özellikle son yıllarda gündeme getirmeye başladığı Afrika`daki açlık başta olmak üzere konuları dünyaya daha net bir şekilde duyurmamızı sağlayacak çalışmalarda beraber neler yapabiliriz onları irdeleyeceğiz.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir