• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
`Yaptığımız iş sadece siyaset değil aynı zamanda bir ibadettir`-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Yerel seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) seçimlere iddialı girdiği Birecik’te seçim bürosu açtı. 

Meydan Mahallesi 10 Temmuz Caddesi üzerindeki seçim bürosu açılışı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş’in katıldığı programla gerçekleşti.

Açılış öncesi kalabalık bir araç konvoyu ile ilçede tur atan partililer, seçim bürosunun önünde toplandı. Kalabalık nedeniyle trafik ekipleri caddeyi bir süre trafiğe kapattı. 

Seçim bürosu açılış programı, parti üyelerinden Murat Çimender’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

“Yaptığımız iş sadece siyaset değil aynı zamanda da bir ibadettir”

Açılış programında konuşan Hür Dava Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş, gerçek belediyeciliğin HÜDA PAR’la geleceğini söyledi. 

Kendilerinin İslam referanslı bir parti olduklarını ifade eden Güneş, “Biz yüce bir davanın neferleriyiz. Bu işin bilinciyle hareket ediyoruz. Yaptığımız iş sadece siyaset değil aynı zamanda bir ibadettir. Çünkü biz Resulullah’ın sünnetini ihya etmeye çalışıyoruz. O’nun izinden gitmeye çalışıyoruz. Hz. Ebu Bekir’in cömertliğini, Hz. Ömer’in adaletini, Hz.Osman’ın iffetini, Hz.Ali’nin şeceatini yeniden ihya için bu yola girdik. HÜDA PAR bir düzen partisi değildir. Düzen partileri cahiliye döneminin bir adeti gibi hareket ediyorlar. Biliyorsununuz, cahiliye döneminde müşrikler, helvadan putlar yapar onlara taparlardı. Acıktıklarında ise onu yerlerdi. Evet, düzen partileri halkımızı helvadan putlar yapmışlar. Seçime doğru halkın ayaklarına kapanıyorlar tabiri caizse onlara tapıyorlar. İşleri bitince de yiyorlar. Malımızı yiyorlar, hakkımızı yiyorlar. Yoksa bu halk, Allah’ın verdiği nimetler adil bir şekilde paylaşıldığında yoksulluk çekecek bir halk değildir.” dedi. 

“Parti olarak belediyelerde nöbet tutmaya geliyoruz”

Belediyelerde yapılan yolsuzluk ve hukuksuzluklara da değinen Güneş, “Halkımızın malı; yapılan ihalelerle, yolsuzluklarla çalınıyor, gasp ediliyor. Biz parti olarak belediyelerde nöbet tutmaya geliyoruz. Halkın kanını emenler, zalimler, zorbalar, vampirler kaygılanmakta haklıdırlar. Belki siz farkında değilsiniz bütün strateji merkezlerinde HÜDA PAR konuşuluyor. HÜDA PAR,  küresel emperyalizmin önündeki kale olacaktır. Mustazaf halkın desteği Allah’ın yardımıyla zulmün kaleleri bir bir yıkılacaktır. Halkımız HÜDA PAR’la birlikte gerçek belediyeciliği görecektir. Birileri bizden daha güzel konuşabilir, bizden daha iyi projeler sunabilir, bizden daha yüksek vaatlerde bulunabilirler. Ama ianesi iştir lafa bakılmaz, yaptıkları ortada.” Şeklinde konuştu. 

 “Şehrin trafik sorununu çözeceğiz”

halka seslenen Birecik Belediye başkan adayı Mustafa Bozkurt ise ilçenin birçok sıkıntısının bulunduğunu kaydederek, bu sorunların başında da şehrin trafik sorunu olduğunu söyledi. 

Seçilmeleri durumunda şehrin trafik sorunlarını çözeceklerini ifade eden Bozkurt, “şehir içinde alternatif yollar oluşturarak ve uygun yerlerde çok katlı otoparklar yaparak bu sorunu çözmeye çalışacağız. Ayrıca şehrimize köylerden gelip Urfa’ya ve hayvan pazarına gitmek isteyen vatandaşlarımızın şehir merkezindeki trafiğe takılmadan ulaşabilecekleri çevre yolları yapacağız.”dedi. 

“Fakir gençlere evlenebilmeleri için yardımda bulunacağız”

Yapacakları sosyal hizmetlerden de bahseden Bozkurt, “Yaşlı, dul, yetim ve fakir insanlarımızın oturulamayacak durumda olan evlerini restore ederek onlara yardımcı olacağız inşallah. Ayrıca tarafsız bir komisyonun tespit edeceği; evlilik çağına gelmiş ama evlenemeyecek kadar fakir olan gençlere evlenebilmeleri için yardımda bulunacağız.” dedi. 

Her mahalleye düğün salonu yapacaklarının sözünü de veren Bozkurt, “şehrimizde şu an bulunan düğün salonları, halkımızın ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Halkımız en mutlu günlerinde düğünlerini daha rahat bir şekilde yapabilmeleri için kendilerine daha yakın ve daha donanımlı düğün salonları yapacağız inşallah.”dedi. 

 ‘’Köylere hizmet götürebilmek için hizmet birliğini kuracağız’’

Konuşmasının son bölümünde köylülere seslenen Bozkurt, “Köylerimize eşit şekilde hizmet götürebilmek ve köyün sorunlarını direk olarak bizlere aktaracak olan bir komisyon oluşturacağız. Her köyden bir temsilcinin bulunacağı bu hizmet birliği hangi köye hangi hizmetin gittiğini takip edecek. Her temsilci kendi köyünün sıkıntı ve ihtiyaçlarını bizlere aktaracak.” dedi. 

Program Resul Bozkurt Hocanın yaptığı duayla devam etti. Duanın ardından salavatlar eşliğinde seçim bürosunun kurdelesi kesilerek açılış yapıldı. 

Açılışta ilçe teşkilatının misafirlerine hazırladığı ikramlar sunulurken HÜDA PAR’lı gençler, halay çekti.

(Ömer Elmaoğlu, Abdurrahman Bozkurt - İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir