• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
`Kan akacak, devrim olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Facebook’tan yaptığı açıklamada, Ukrayna’da iktidarın ele geçirilmesinin hukuksuz ve dengesiz olduğunu, bunların yeni bir devrime ve kan akmasına neden olacağını söyledi.

Ukrayna’da Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalan Viktor Yanukoviç’in hala meşru bir Cumhurbaşkanı olduğunu savunan Medvedev, “Eğer Yanukoviç suçluysa, mahkemeye çıkartın ve yargılayın. Bunun dışındakiler hukuksuzluktur. İktidarın ele geçirilmesi hukuksuzdur. Bunlar yeni bir devrimle sonlanacak. Yeniden kan akacak” eleştirisi getirdi.

Ukrayna’daki gelişmelerle ilgili Facebook’tan birçok şey yazdığını hatırlatan Medvedev, yakın komşu Ukrayna ile ilişkileri karşılıklı fayda çerçevesinde geliştirmek istediklerini, ancak bunu Meydan’da kardeşinin kanını akıtanlarla, Anayasa ve hukuk ihlal ederek iktidarı ele geçirenlerle yapmayacaklarını söyledi.

Rusya Başbakanı Ukrayna’da Ukraynalıların dışında Ruslar, Tatarlar, Yahudiler ve diğer toplulukların uyum içinde yaşadığını ifade etti. Medvedev Rusya’nın güçlü, istikrarlı, öngörülebilir ve ekonomik olarak zengin bir Ukrayna’ya ihtiyacı olduğunu belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir