• DOLAR 32.446
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2479.506
  • ...
Emniyetin 13 takip cihazı kayıp!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Emniyeti`nde telefon ve ortam dinlemesi yapan 13 takip cihazı kayıp... Türkiye`yi sarsan 17 Aralık Operasyonu`nu gerçekleştiren Organize ve Mali Şuçlarla Mücadele Müdürlüklerinde bulunan takip cihazlarının kaybolduğu Emniyet`teki görev değişikliklerinin ardından ortaya çıktı.

Takip cihazlarının sayımını yapan yeni ekip, iki şubede önemli soruşturmalarda kullanılan çok özel 13 teknik takip ve dinleme cihazı ile bir gizli kameranın yerinde olmadığını belirledi. Yapılan incelemede, bazı cihazların envantere kırtasiye malzemesi olarak kaydedildiği de ortaya çıktı.

MÜFETTİŞLER NEDENİNİ SORACAK

Konuyla ilgili bilgilendirilen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok soruşturma başlattı. Kayıp cihazların akıbetini araştırmak için görevlendirilen iki polis başmüfettişi, 17 Aralık Operasyonu`ndan önce söz konusu iki şubede göreli polis şefleri ve memurların ifadesine başvuracak. Müfettişler, Emniyet mensuplarına 13 kayıp cihazın yerini ve sarf malzemesi olarak kayıt altına alınmalarının gerekçelerini soracak.

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILACAK

İfade işlemlerinin tamamlanmasın ardından sorumluluk belirlenmesi halinde polislere idari cezalar verilmesi gündeme gelecek. Ayrıca adli soruşturma başlatılması için sorumluluğu tespit edilen kişiler hakkında ilgili Cumhuriyet Savcılığı`na suç duyurusunda bulunulacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kayıp cihazların görevden alınan Paralel Yapı`ya mensup bazı polisler tarafından götürülmüş olma ihtimali üzerinde duruyor.

KALABALIK ARASINDA SES ANALİAZİ YAPIYOR

Kayıp 13 cihazla hem görüntü hem de dinleme yapılabiliyor. Cihazların uzaktan telefon ve ortam dinlemesi yapabilme özellikleri bulunuyor. Yurtdışından satın alınarak Emniyet envanterine kaydedilen cihazlarla üst seviyede görüntü ve ses elde edilebiliyor. Dinleme cihazları çok sayıda kişi arasında ses analizi yapıyor ve hedef kişiyi belirleyerek konuşmalarını kaydediyor. Bu cihazları elinde bulunduranlar istediği kişiyi uzaktan dinleyip yüksek kalitede görüntü alabiliyor. (Akşam)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir