• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
HÜDA PAR `Allah`tan Başka Kimseden Korkumuz Yok, Sabrımız Halk İçindir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Seçim lokaline BDP’lilerin düzenlediği taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırıyı kınamak amacıyla, kitlesel basın açıklaması yapacağını duyuran HÜDA PAR, halkın zarar görmesi ihtimaline karşı gerginliğe meydan vermemek için, basın açıklamasını açık alanda yapmamaya karar verildiğini bildirdi.

 Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda toplanan ve aralarında Mardin Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk’ün de bulunduğu BDP’li grup, daha sonra yürüyüşe geçerek, HÜDA PAR Kızılıtepe seçim bürosuna, taş, sopa ve bıçaklarla saldırması olayını kınamak amacıyla, HÜDA PAR ilçe teşkilatının yapmayı duyurduğu kitlesel basın açıklamasını, halkın zarar görmemesi adına, gerginliğe mahal vermemek için, ilçe binasında yapmaya karar verdi.

 Basın açıklaması yapılacağını duyan HÜDA PAR’lılıar, kalabalıklar halinde, saat 20.00’dan sonra, saldırıya uğrayan seçim bürosunun önünde toplanmaya başladı.

 Bu arada sözde güvenlik önlemi almak amacıyla gelen polis yetkilileri, HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç ile görüştü.

 Mahmut Kılınç, görüşme sırasında, “Biz halkımızın zarar görmemesi için basın açıklamamızı, binamızın içinde yapacağız. Ancak şunu da bilinmesini isteriz ki, bizim Allah’tan başka hiçbir kimseden korkumuz yok, ancak sabrımız halkımız içindir.Halkımızın maslahatı ve menfaatini düşünerek, daha fazla gerginliğe sebep olmamak için, basın açıklamamızı açık alanda değil, binanın içinde yapacağız.” dedi.

 Bu arada, BDP’lilerin ara ara tehdit kışkırtıcı tavırlarının hala devam ettiği görüldü. (Salih Keskin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir