• DOLAR 32.572
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2496.852
  • ...
Bakan Ala ve Eker Silvan`daydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Seçim bürosu açılışında bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Silvan’ın temel hak ve özgürlüklere yönelik yapılan saldırılardan çok çektiğini ifade ederek, toplum olarak huzur ve güvenlik için ortaya konulan kardeşlik ve çözüm projesine sahip çıkılmasını istedi.

 Bakan Ala, "Sizler buna destek verdiğiniz müddetçe daha emin bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.  Bu çözüm sürecini sonuna kadar götürecek ve bu kardeşliği inşa edeceğiz. Silvan barajının da faaliyete girmesiyle, Silvan`da bundan sonra işsizlik konuşulmayacak." dedi.

 Silvan`ın insanlık tarihi kadar eski bir medeniyet olduğunu dile getiren Bakan Ala, bu medeniyeti barındıran Silvan`a karşı hizmet etmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

 Bakan Eker ise, Silvan tarihi itibarı ile Diyarbakır’dan eski ve kadim bir yer olduğunu ifade ederek, Silvan`ın onlarca medeniyete ev sahipliği ve onlarca âlimin ve siyasal adamın yetiştiği bir yer olduğunu belirtti.

 Silvanlıların çözüm sürecinin ne demek olduğunu ve ne manaya geldiğini herkesten daha iyi bildiğini dile getiren Bakan Eker, "15 sene geçti biz bu seçilen arkadaşlardan maalesef belediyecilik hizmeti göremedik. Başka işler yapıyorlar. Biz vatandaşlarımıza diyoruz ki, bunları değiştirin, çünkü bunlar belediyecilik bilmiyor. Halbuki Silvan`ın da belediye hizmetlerine ihtiyacı var. Kardeşim artık mahallende bu güzel sokakta iyi belediyecilik hizmeti görme vakti geldi. Buna hakkın var, bunu talep ediyor, bunu istiyor."dedi.

 Programın bitişinden sonra Bakanlar Siirt’e geçti.  (Yusuf Batı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir