• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mursi`nin oğluna şartlı tahliye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da askeri darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin küçük oğlu Abdullah Mursi ve arkadaşı Muhammed Abdulmunim hakkında şartlı tahliye kararı verildiği bildirildi.

Açıklamada bulunan Abdullah`ın avukatı Muhammed Sabir, "uyuşturucu kullanmakla" suçlanan Abdullah ile arkadaşı Abdulmunim`in Mısır Başsavcılığı tarafından gözetim altında olmak koşuluyla serbest bırakılmasına karar verildiği ve tahliye işlemlerinin önümüzdeki saatlerde tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Adli tıp tarafından yapılan tahlillerin sonuçlarının henüz kendilerine ulaşmadığını anlatan Sabir, sonuç ne olursa olsun savcılığın kararını etkilemeyeceğini kaydetti.
Abdullah ve arkadaşı Abdulmunim, başkent Kahire`nin doğusundaki el-Ubur bölgesindeki bir kontrol noktasında durdurulmuş ve yapılan aramalardan sonra "uyuşturucu bulundurma" suçlamasıyla el-Kalyubiyye Emniyet Müdürlüğünü`ne, oradan da sorgulanmak üzere savcılığa sevk edilmişti.

Mursi`nin büyük oğlu Üsame Mursi daha önce yaptığı açıklamada, geçen hafta devlette görevli birilerinden, ailesine karşı olabilecek bazı asılsız suçlamalara karşı uyarılar aldıklarını öne sürmüştü.

Üsame, uyuşturucu bulundurmak suçlamasıyla gözaltına alınan kardeşi Abdullah`ın durumunu, Facebook sayfasında "asılsız ve maskaralık" olarak nitelendirmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir