• DOLAR 32.58
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2441.556
  • ...
HÜDA PAR Bingöl seçim bürosu miting havasında açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanlığı’nın Merkez Ana Seçim Lokali, görkemli bir şeklide hizmete açıldı. Açılış öncesi yüzlerce araç, Elazığ-Muş karayolu Bingöl girişinde, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve yönetimini karşıladı. Konvoy şeklinde şehirde tur atıldıktan sonra Genç Caddesi üzerinde bulunan Merkez Ana Seçim Lokali’nin yerine gelindi.

Açılışa HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları, GİK üyeleri, çevre il ve ilçe başkanları ile kadınlarında aralarında bulunduğu çok kalabalık bir kitle katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Bingöl Belediye Başkan adayı Mehmet Şenlik birer konuşma yaptı.

"İlk defa referansımız İslam’dır diyen tek parti biziz"
Burada halka seslenen Yapıcıoğlu, 15 ay önce siyaset meydanına çıktıklarını hatırlatarak, "İlk defa referansımız İslam’dır diyen tek parti biziz. Referansımız İslam ne demek yani kanunlar cevaz verse de vermese de Rabbimizin bize haram ve yasak kıldığı bir hareket bizden meydana gelmeyecek. Yani kanunlar yasaklasa da Rabbimizin bir emri varsa biz o emri yerine getireceğiz." dedi.

"Kur`an dersi verdiğimiz için zindanlara atıldık"
Kur`an-ı Kerim ders aldıkları ve verdikleri için zindanlara atıldıklarını ifade eden Yapıcıoğlu, "Rabbimiz bize emretti diye Peygamber Efendimiz, `En hayırlınız Kur`an`ı öğrenen ve öğreteninizdir` dediği için bizler de onun emrini yerine getirdik ve zindanlara atıldık. Rabbimizin emrine baş göz üstüne diyeceğiz ve bir an bile tereddüt etmeyeceğiz. Bu yolsuzluk rüşvet hırsızlık ya da ahlaksızlık olur. Rabbimizin bize haram kıldığı hiçbir şeyi yapmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Yüzde 99’u Müslüman olan memlekette devlet eliyle kumar oynatılıyor"
Halka hizmetkâr olmaya geldiklerini belirten Yapıcıoğlu, "Bugün toplumun durumu içler açısı halkının yüzde 99’u Müslüman olan memlekette devlet eliyle kumar oynatılıyor. Affınıza sığınarak söylüyorum verginizi vermek kaydıyla zina etmek bile serbesttir. Bunlar Müslüman memleketinde oluyor." dedi.

"Yıllardır, Müslümanlar yönetimden ve siyasetten uzak dursunlar dediler"
"Müslümanlar yönetimden ve siyasetten uzak dursunlar" dediklerini ifade eden Yapıcıoğlu şunları söyledi: "Yıllardır bizlere dediler ki, `Müslüman siyasetten uzak dursun. Müslümanlar yönetimden uzak dursun. Dini ticarete sosyal hayat karıştırmayın sadece ibadethanelerde dini yaşayın.` Biz de diyoruz ki, nerede insan ve insana dair bir şeyler varsa dinimiz ona el atar. İslam oraya müdahale eder. Toplumun ahlakı bozulursa Müslümanlara susun diyorlar. Memleketimizin ticaretinin tamamı faiz üzerine binmiş bize siyasete karışma diyorlar. Memleket Müslüman memleketi ise Müslümanların dinini yaşamaları tebliğ yapmaları ve çocuklarını yetiştirmeleri onların hakkıdır. Biz bunları söylediğimiz zaman siz dini siyasete alet ediyorsunuz diyorlar. Zamanında Üstad Said Nursi`ye de bunu demişlerdi. Ama Üstadımız ne güzel demiş. “Hâşâ! Biz dini siyasete alet etmeyiz. Ama siyaseti dinsiz yapanlara karşı siyaset yapma mecburiyetimiz olursa biz de siyasete gireriz.  İşte HÜDA PAR siyaseti dine alet ve dost etmek için çıkmıştır." 

"Milletin mal akıl ve can emniyeti tehlike altındadır"
Yaşanan olumsuzlara değinen Yapıcıoğlu, "Değerli Kardeşlerim ülke durumumuz hiç iyi değil Boşanma oranları gün gün artıyor. Sadece Diyarbakır`da 12 bin kayıtlı hırsız var. Milletin mal akıl ve can ehemmiyeti tehlike altındadır. Bu duruma el atacak kadrolar lazım. Sizler yetişin ve başkalarını da yetiştirin. Hz. Yusuf gibi kuyulardan zindanlara oradan da dışarıya çıktık. İnşaallah o gün gelmiştir. Hür kadroların iktidar vakti ve adalet kadrolarının insanlar üzerine doğma vakti gelmiştir." Şeklinde konuştu.

"Hür olmak Allah`a kul olmaktır"
Hür olmanın Allah`a kul olmak olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Biz hür olmaktan en başta şunu anlarız; hür olmak Allaha kul olmaktır. Allah`a kul olan Allah`tan başkasının önünde eğilmez. Allah`tan korkan Allah`tan başkasının önünde eğilmez. Allah`tan korkan hırsızlık ve yolsuzluk yapmaz. Allah`tan korkan insanları fuhşa kötülüğe ve götürmez. İnsanları bu yollardan kurtarmaya çalışır." dedi.

"Ulusal basın da er-geç bizi duymak ve duyurmak zorunda kalacaklar’’
Ulusal basına sitemde bulunan Yapıcıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "31 Mart sabahı ulusal basında HÜDA PAR ile ilgili bol bol haberler göreceksiniz. Hani Bugün HÜDA PAR`ı görmemek için gözünü kapatan ve şu meydanları duymamak için kulağını kapatan ulusal basın var ya onlar er-geç bizi duymak ve duyurmak zorunda kalacaklar."

"Sizden sadece ehliyet istiyoruz"
Programda konuşan HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan Adayı Mehmet Şenlik de, HÜDA PAR olarak sadece hizmet için geldiklerini belirterek, "Sizden sadece ehliyet istiyoruz. Tıpkı Hz. Yusuf’un ehliyet istediği gibi biz de sizden ehliyet istiyoruz. Hz. Yusuf Mısırı o kötü şartlardan kurtarmak için ehliyet istedi. 7 yıl sürecek olan açlık ve kuraklığa karşı halktan ehliyet istedi. Bugün Hz. Yusuf gibi bu kötü durumu kaldırmak isteyen insanlar vardır. Bizler size kral olmaya gelmedik. Bizim kralımız sizlersiniz. Eğer bizi seçerseniz inşallah Hz. Yusuf gibi bizler de Bingöl’ü bu kötü durum ve görüntüden kurtaracağız." dedi.

"Milletin parası neden çarçur ediliyor"
Yaz mevsiminde toz bulutları Kış mevsiminde ise Çamur deryaları oluşuyor. Bizler sizleri bu durumdan kurtaracağız. Gelen bütün yöneticiler bizi kurtaracaklarını söylediler vaat ettiler. Biz de mecburen kurtaracağız ifadesini diyoruz. Ama onlar kurtaramadılar yaparken bozdular tahrif ettiler. Bugün Bingöl sanki savaştan çıkmış durumdadır. Yapılan alt yapı şimdiden çökmüştür. Milletin bu parası neden çarçur ediliyor. Yazık ve günah değil mi Neden bu şekilde çürük ve hileli işler yapılıyor. Bunun neden böyle olduğunu sorgulamamız lazım. Ama inşallah bizler gelirsek sizin yerinize biz sorgulayacağız.’’ifadelerini kullandı.

"184 trilyon kaynak nereye gitti"
Bingöl Belediyesinin 138 trilyon boru olduğunu ifade eden Şenlik, "İller bankasından Bingöl’e aktarılan 184 trilyon kaynak nereye gitti. O para buharlaşıp gitti. Bugün Bingöl Belediyesinin 138 trilyonluk bir borç yükü var kasada tek kuruş para yok. Peki, Belediye bu 138 trilyonluk borcu nereden getirecek bu yarıda kalan altyapıyı nasıl bitirecek. Allah yardım etsin kim gelirse işi çok zordur ama İnşaallah biz gelirsek size bol keseden atıp tutmuyoruz şunu yapacağız ya da bunu yapacağız demiyoruz. Çünkü ağır bir yük duruyor ortada. Atacağımız adımları temkinli atmak zorundayız." diye konuştu.

"Bize adalet ve dürüstlük lazım Çünkü adalet olursa insanlar yetinirler"
Kendilerinin projelerinin olduğunu ifade eden Şenlik şunları kaydetti: "Bizim de projelerimiz vardır imkânlarımız el verdikçe bunları hayata geçireceğiz. Ama her şeyden önce bu yarım kalmış işi bitirmek için bütün imkânlarımızı kullanıp işleri bitireceğiz. Bize adalet ve dürüstlük lazım Çünkü adalet olursa insanlar yetinirler. Dünyanın her tarafındaki savaşların bütün nedeni adalesizliktir. İnsanlar bugün çok büyük imkânlara sahip durumundadırlar. Ama eğer paylaşım adaletli yapılmazsa yine savaş olur gözyaşı olur. Ama eğer adalet olursa ellerindeki ekmekleri adil şekilde paylaşırlarsa sorun bitmiş demektir. O zaman herkes kardeş olur. Allah bizi kardeşler etsin. Bingöl’ü bu sıkıntılardan kurtarsın Bingöl’ümüzü bu sıkıntılardan kurtarmak için sizin desteğinize ihtiyacımız vardır. Sizler bu desteklerinizi sağlarsanız bizler de görevlerimizi yapacağız."

Yapılan konuşmalardan sonra Genç Caddesi üzerinde bulunan Merkez Ana Seçim Lokali, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve partililer tarafından tekbir ve salâvatlar eşliğinde açılarak gelen misafirler kabul edildi. 

(Nihat Kanat, Bülent Temiz, Behçet Arslan, Ali Fidancı, Musab Girişen - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir