• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
ABD ve Avrupa`dan Suriye`ye Yeni Yaptırımlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD ve Avrupa, Suriye başkanı Beşar Esad’a ve yüksek mevkideki hükümet yetkililerine karşı bir dizi BM yaptırımları daha uygulamaya hazırlanıyor. Hazırlanan yaptırımlar arasında bazı Suriyeli şirketlerin cezalandırılması da yeralıyor.

Almanya, Fransa, İngiltere, Portekiz ve ABD tarafından hazırlanan yaptırım taslağında Suriye’deki göstericilere karşı uygulanan şiddetin Lahey’deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi tarafından incelenmesi de isteniyor. Bir BM diplomatının verdiği bilgiye göre yaptırımlar dört kişiye ve iki ya da üç Suriyeli şirkete karşı uygulanacak. Hazırlanan taslağın kısa zamanda BM Güvenlik Konseyi üyesi diğer ülkelere de gönderileceği bildirildi.

Daha önce BM’nin insan hakları komiseri Navi Pillay, Suriye’nin barışçı bir şekilde gösteri yapan muhaliflere karşı aşırı şiddet uyguladığını belirtmişti. Pillay, yaklaşık beş aydan beri devam eden gösterilerde Suriye rejiminin uyguladığı şiddet sonucu 2 bin 200’den fazla insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Suriye askerleri, Beşar Esad’ın BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a göstericilere karşı operasyonları durdurucağına dair söz vermesine rağmen göstericilere karşı vahşi saldırılarını devam ettirdi. Dün yine Homs şehrinde BM’den gelen bir heyeti selamlamak isteyen göstericilere karşı açılan ateş sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.

Dünya Bülteni

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir