• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
İçişleri Bakanı: `Dinlemeler vatana ihanettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bir dizi ziyaret ve inceleme yapmak üzere İçişleri Bakanı Efkan Ala, saat 12.00’da özel uçakla Batman`a geldi. Ala, ilk olarak Batman Valisi Yılmaz Arslan`ı makamında ziyaret etti. 

İçişleri Bakanı, Efkan Ala valilik ziyaret girişinde ilin ve ilçenin yetkilileri tarafından karşılandı. Daha sonra Bakan Ala, valilik makamına geçti. 

Batman’ın kendisi için çok şey öğrendiği bir şehir olduğunu belirten Ala, Batman’da valilik yaptığı sırada kent ile ilgili yaşadığı güzel anıları anlattı. Batman’ın kendisi için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Ala, burada yaşadığı sırada yaşanan sorunları Batmanlıların sağduyusuyla birlikte açtıklarını ifade etti.

Seçimlerin tüm insanlara hayırlı olması temennisinde bulunan Ala, seçimlerin ardından da Türkiye’yi çok güzel günlerin beklediğini de sözlerine ekledi. 

Daha sonra gazetecilerin sorduğu sorulara cevap veren Ala, çözüm süreci ve gizli dinlemeler ile ilgili gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ala, “Ohal dönemine hareketle bugüne baktığımızda AK Parti Hükümeti döneminde vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin garanti altına alma, onu örseletmeme konusunda ve ona değer verme konusunda çok yol kat ettik. Türkiye’nin kalkınması, gelişmesi, siyasi istikrarının sağlamlaşmasında o günlere baktığımızda inanılmaz mesafeler kat ettik. Bu günkü problemlerimiz belki ciddi problemler ama geçmişteki problemize baktığımızda daha kolay aşabileceğimiz problemlerdir.” dedi. 

“Suç işleniyorsa bunu gizlemeden, saklamadan gereğini yaparız”

Gizli dinlemelerin kabul edilebilir bir durum olmadığını ve bu Türkiye’ye yakışan bir durum olmadığını söyleyen Ala, “Devletin içerisinde çöreklenmiş bir grup, örgütlü bir yapı bunu gerçekten gerçekleştirmiş. Bir problem varsa onu örtmeyiz, gizlemeyiz, onu milletten kaçırmayız ve ortaya koyup milletle birlikte çözeriz. İnsanların hayatlarını, hak ve özgürlüklerini, iletişim bilgilerini, haberleşme özgürlüğünü özel hayatlarını korusun diye istihdam ettiğimiz insanlardan çok az bir kısmı ama çok sayıda insanı evet dinlemiştir. Bu fark edilmiştir, ortaya çıkarılmıştır ve şimdi de gereği yapılacak, yapılıyor. Kurum içerisinde hiç kimsenin suç işlemeyeceğini garanti edemeyiz ama suç işleyenlerin suç işlemesini önlemeye garanti ederiz. Ama buna rağmen suç işleniyorsa bunu da saklamadan, gizlemeden ortaya koyup gereğini yapacağımızı garanti ederiz. Bunun sorumluları hakkında devlet harekete geçmiştir.” ifadelerini kullandı. 

“Dinlemeler hukukun, ahlakın ve aklın alamayacağı bir durumdur”

Dinlemelerin aklın alacağı bir olay olmadığını dile getiren Ala, “Bu ihanete varan bir yaklaşımdır. Dinleme sayıları ve süreleri konusunda gerçekten hukukun, aklın ve ahlakın almayacağı bir durum ortaya çıkmıştır. Hoşlanmadığımız ve ihanete uğradığımız bir yapıdır. Devlet çok badireler aşmış bir geleneğe sahiptir ve bunlarında üstesinden geliyor, gereğini yapıp yolumuza devam ediyoruz. Devletin en önemli birimlerine bir kriptolu telefon dağıtılıp, üretilip sonrada bunun dinlenmiş olması vatana ihanettir. Bunun başka izahı olmaz. Bu bir devlete karşı işlenebilecek en ağır suçtur. Bunların sorumluları ortaya çıkarılıp bunun gereğini yapmak bizim vatandaşa karşı sorumluluğumuzdur.” diye konuştu. 

“Türkiye’nin siyasi istikrarına yapılan saldırılar hırsızlık girişimidir”

Siyasi istikrara yapılan müdahalelerin millete çok ağır bedeller ödettirdiğine dikkat çeken Ala, çözüm sürecine değinerek, “Türkiye’nin siyasi istikrarı var. Türkiye’nin yeraltı, Türkiye’nin petrol zenginliği, Türkiye’nin enerji zenginliği yok. Türkiye’nin etraftaki ülkelerle kıyaslandığında paha biçilmez değeri siyasi istikrarıdır. Bu siyasi istikrarı örselemeye, zedelemeye, yok etmeye yönelik her türlü girişim millete yapılmış, milletin iradesine yapılmış, milletin iradesini çalmaya yönelik bir hırsızlık girişimidir. Türkiye siyasi istikrarını koruduğu içindir ki yine yoluna devam ediyor. Zaten meseleyi bitiriyor, daha da güçlenerek buradan alacağımız destek o bakımdan önemlidir. Siyasi istikrarı Türkiye kaldırabilir bir durumda değildir.” dedi. 

“Anneler artık ağlamayacak”

Çözüm sürecini halka birlikte yürüttüklerini kaydeden Ala, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye kendi meselesini, ortaya çıkan problemini gerçekten ilk defa istikrarlı bir siyaset atmosferinde ele alıp çözme arzusunu ve inisiyatifini ortaya koymuştur. Bunu milletimizle birlikte yapıyoruz. Vatandaşlarımızla birlikte bu süreci yürütüyoruz. İnşallah anneler artık ağlamayacak, Türkiye bir daha o günlere geri dönmeyecek, Gençlerimiz ailesine faydalı olacak ortamı yakalayacaklar, bunun gereklerini açıklamıyoruz ama yaparak devam ediyoruz. Türkiye neredeyse sözün bittiği yerdedir ve biz bu meseleyi çözmek durumundayız. Kötü günleri millet bir daha yaşamamalıdır. Bu meselenin çözüldüğünü gören bazı dinamikler bunun çözüldükten sonra nasıl bir Türkiye ile karşılaşacaklarını biliyorlar ve o Türkiye ile baş edemeyeceklerini görenler bunu sekteye uğratmak için ciddi girişimlerde bulundular. Ama onu da aşıyoruz. Süreci bütün dinamikleriyle ve 76 milyonun memnun olacağı bir sonuçla elde edeceğimizi biliyoruz ve sonuçlandıracağız, buna inancımız tamdır.”(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir