• DOLAR 32.583
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.824
  • ...
Seyhan`da kentsel dönüşüm için ilk kazma vuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Seyhan ilçesinde Kentsel Dönüşümün Projesi için ilk kazma vurulurken yeni yapılanmaya en büyük destek ise Adana Yapı Müteahhitleri Derneği’nden (AYAMDER) geldi. 

Kurtuluş Mahallesi’nde Kentsel Dönüşümün Projesi kapsamında yapılan yıkıma, Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün yanı sıra, AYAMDER Başkan Vekili Mustafa Vursavuş, dernek üyeleri ve mahalle sakinleri hazır bulundu.

Yıkıma katılan Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, buradaki vatandaşlara belediyelere örnek teşkil eden Kentsel Dönüşümün Projesi’ni anlattı.  Başkan Öztürk,  vatandaşlara kentsel dönüşümün faydalarını anlatırken şehrin çehresini değiştireceğini söyledi. 

AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık ise şehir merkezinde Kentsel dönüşümün ilkini dernek olarak başlatmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi. 

Kentsel Dönüşümün Projesi’nin bölgenin yüz akı olduğunu ifade eden Kılçık, Adana’da depreme dayanıksız binaların fazla olduğunu bunların kentsel dönüşümle yeni ve sağlam yapıya kavuşturulması gerektiğini hatırlattı.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir