• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Rusya Ukrayna`ya 6 Bin Asker Daha Gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna ile Rusya arasında gerginlik tırmanıyor. Kiev, Moskova`ya bir kez daha " Kırım`daki askeri faaliyetlerinizi derhal durdurun" çağrısı yaptı. Moskova`dan da " kırım`daki gelişmelerden büyük endişe duyuyoruz" açıklaması geldi.

6 BİN ASKER İDDİASI

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk "Rusya`nın provokasyonuna boyun eğmeyeceğiz" dedi. Öte yandan Ukrayna Savunma Bakanı ise Rusya`nın kısa süre önce Ukrayna`ya 6 bin asker daha gönderdiğini belirterek, ordunun alarma geçirildiğini açıkladı.

Ukrayna savunma bakanlığından daha önce yapılan açıklamada " Bazı radikal güçler, Kırım`daki askeri birliklerimize karşı operasyon hazırlığında" denilmişti.

Rusya ise gelişmeleri kaygı ile izlediğini belirterek " Kırım`daki gelişmeler, Kiev`deki üst düzey çevrelerin, Yarımada`da istikrarı bozma arzusunu ortaya koyuyor" açıklaması yaptı.

8 RUS KARGO UÇAĞI KIRIM`DA

Kırım`ın Rusya yanlısı yeni Başbakanı Sergey Aksenov, bölgedeki asker ve polislere sadece kendi emirlerine uyması talimatı verdi.

Kırım`daki 2 havaalanı ile iletişim merkezi dün Rus askerleri oldukları ileri sürülen silahlı kişilerin kontrolüne geçmişti.

Gece de 8 Rus kargo uçağı Kırım`a indi.

BM GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANDI

Bu gelişmeler yaşanırken Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi basına kapalı bir toplantıda Ukrayna`daki gelişmeleri ele aldı.

Ukrayna`nın daimi temsilcisi Yuri Sergeyev, Kırım`daki Rus askeri güçlerinin çekilmesi için Konsey`in Moskova`ya doğurdan çağrı yapması gerektiğini belirtti ve ekledi " Gerektiğinde kendimizi savunacak gücümüz var"
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir