• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Muş`ta `METEK`` bilgilendirme semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş’ta“Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı” konulu bilgilendirme semineri verildi. Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen seminere Muş ve Bitlis illerinde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarından toplam 81 öğretmen katıldı. 

Seminerde METEK projesinin eğitim bileşeni faaliyetleri kapsamında öğrencilerin eğitim ve kariyerlerinde doğru seçimleri yapabilmeleri konusunda desteklenmesi amacıyla ortaokul ve meslek liselerinde görevli eğiticilerin eğitimleri konusunda katılımcılara bilgi verildi. 

Seminerin açılışı Muş İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı tarafından yapıldı.  Tatlı, konuşmasında “Mesleki Rehberlik Ve Kariyer Danışmanlığı’’ hizmetlerinin şimdiki ve gelecek nesiller için önemine değindi. Tatlı, günümüzde ve gelecekte kabiliyet, eğilim ve ilgilerine göre seçim yapan bireylerin rekabet edilebilir bir dünyada mutlu kişiler olabilmelerine önayak olduğunu ve eğitimin temelinde öğrenci ve öğretmenin bulunduğunu ifade etti. 

Program, METEK Projesi Eğitim Kilit Uzmanı A. Besim Durgunun Proje faaliyetleri hakkında detaylı bilgi vermesinin ardından sona erdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir