• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
Türk,`40 yıldır siyasetin içindeyim ama belediyeciliği bilmem`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun daha önce düzenlediği, Mardin ve Kızıltepe’de Belediye Başkan adayı bulunan  siyasi partilerin, projelerini anlattığı toplantının 2.sinde, BDP adaylarını ağırladı.

Konuk olduğu toplantıda konuşan Mardin Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, itiraf niteliğinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türk konuşmasında, “Şimdi burada size yalan söyleyecek halım yok. 40 yıldır siyasetin içindeyim ama ben belediyeciliği bilmem. Eleştirilerimizi yapmaktan çekinirsek, asla ve asla düzelmeyiz ve eksikliklerimizi göremeyiz. Tarih hepimize büyük  sorumluluklar yüklemiş. Siyasetçilerin, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve halkın sorumlulukları çok fazla. Eğer çözüm istiyorsak, demokratik, özgür, çağdaş bir gelecek düşlüyorsak,  bütün sorunları tartışmaktan ve çözüm formülleri üretmekten asla ve asla geri durmamalıyız.” dedi.

Halka hizmet etmeyi esas almayan hiçbir siyaset asla ve asla ayakta kalamayacağını belirten Türk,  “Biliyoruz ki eksiklerimiz çok, yanlışlarımız çok. Bunları düzeltmek için büyük bir çaba gösteriyoruz. Niyetimiz ne kadar iyi olursa olsun, eğer  kulağımızı halkımıza kapatırsak, asla ve asla  doğru formülü  bulamayız. Özellikle sizden şunu istiyorum; Eksiklerimizi ve yanlışlarımızı kabullenmeyin. Yanlışa  karşı, eksiğe karşı eleştirilerinizi mutlaka ve mutlaka güçlü bir şekilde gündeme getirin. O zaman biz daha doğru bir yolu buluruz, daha doğru formülleri ortaya koyarız. Eğer sorgulayıcı olmazsak, eleştirilerimizi yapmaktan çekinirsek  biz asla ve asla düzelemeyiz  ve eksiklerimizi göremeyiz. Belediyelerimiz halkı esas almadıklarından ve  halka kulaklarını kapamalarından  dolayı  eleştiriliyorlar. Bu belediyeler için büyük bir eksikliktir.” İfadelerine yer verdi.

“Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan tepenin tekrar halkın hizmetine açılması için bir projeniz var mı?” şeklinde yöneltilen soruya   cevap veren Türk, “Kızıltepe  tepesinin herhalde bir tarihi değeri var. Yani bir sit alanı gibi değerlendirmek lazım. Ama bu konuda herhangi bir çalışma yapılmamış. Yani o tepenin bir sit alanı olduğuna dair bir karar alınmış değil ve bundan dolayı burası talan edilmiş. Tepe görünmüyor. Tepenin yarısı gitmiş bilmiyoruz . Şimdi buradan bazı şeylere cevap vermek çok erken. Nedir, konusu nedir ,yasal şeyi nedir bunları görmeden şunu yaparız bunu yaparız dememiz doğru değildir . Şimdi burada size yalan söyleyecek halım yok 40 yıldır siyasetin içindeyim ama ben belediyeciliği bilmem.” dedi.

Bir Büyükşehir Belediye Başkanı adayının bilgi sahibi olması gereken önemli konulardan biri olan ve Kzıltepe’ye adını veren tarihi tepenin. aslında tarihi bir höyük olduğu, bunun yanında, Kültür ve Turizm Bakanlığının, Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun, sit alanlarının yeniden belirlenmesi ile ilgili 20 Eylül 2012 Tarihinde yaptığı toplantıda, 737 Sayılı Koruma Kararı gereğince Kızıltepe Höyüğünün 1. ve 3. derece sit alanı olarak belirlenmesi kararı aldığı belirlendi.

Öte yandan halk nezdinde, Türk’ün bu açıklamalarının, aslında başını  çektiği BDP/PKK çevresinin,  dayatmacı fikirleriyle  bağdaşmadığı,  bu türden öz eleştirel yaklaşımlarında da  samimi olmadığı, yerel yönetimlerin yıllardır  ellerinde olmasına rağmen,  sömürdükleri mazlum halkın oylarını tekrar kapmak amacıyla, bu türden iyimser görüntüler sergilediği görüşleri hakim. (Mehmet Aslan – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir