• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
Tank üstünde 28 Şubat`a protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ - Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, 17. yılında 28 Şubat darbesini tank maketi üstünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

 İzmit Özgürlük Meydanı’na getirilen tank maketi üzerinde açıklama yapan İnsan Haklar Savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş, “17 yıl önce Müslümanlara yapılan zulümleri hatırlarken hala tüylerimiz diken diken oluyor” dedi.

 “Siyonizm ve Haçlı alemi, güçlü ve inançlı bir Türkiye istemiyor.”

28 Şubat 1997’de yaşanılan postmodern Kemalist darbeyi lanetlemek için toplandıklarını kaydeden Akbaş, darbenin oluş sebebiyle alakalı şunları söyledi: “Medeniyetsizler topluluğu olan batı emperyalizmi Ortadoğu’da güçlü ve inançlı bir Türkiye asla istememektedir. Kalkınmış İslami ve insani değerlerine dönmüş bir Türkiye’ yi Siyonizm ve Haçlı alemi büyük bir tehdit olarak görmektedir. Müslümanların yönetim merkezi olan Hilafet, İslam karşıtları tarafından kaldırıldıktan sonra, İslam bitti hesapları yapılırken, Refah Partisi’nin halkın oylarıyla iktidara gelip, merhum Necmettin Erbakan gibi anlı secdeye değen bir insanın başbakan olması Siyonizmin ve batılı emperyalist devletlerin tüm Orta Doğu planlarını alt üst etmişti.”ifadelerini kullandı.

“Kuran kursları, İmam Hatip okulları kapatıldı”

Postmodern darbe sürecinde yapılan hukuksuzluklara da değinen Akbaş, Müslüman halkın Kuran kursları, İmam Hatip okulları kapatıldı. Okullarda Atatürk ilke ve inkılâplarına ve Anayasadaki Laiklik ilkesine aykırı bahanesiyle Allah’ın emri olan başörtüsü yasaklandı. İkna odaları kuran Kemalistler, özgür bireylerin yaşam biçimine müdahale ederek “illa biz Kemalistlerin istediği şekilde yaşayacak, düşünecek ve giyineceksin, yoksa seni okuldan atarız” tarzındaki dayatmacı anlayışları Müslüman halkımıza silah zoruyla kabul ettirme yoluna gittiler. Yüz binlerce kız çocuğu okullarından uzaklaştırılarak eğitim hakkı ellerinden alındı. Yüz binlerce vatandaş takibata, adli kovuşturmalara uğradı, memurlar işlerinde uzaklaştırıldı, inançlı insanlar irtica brifingi almış hakimler tarafından hapse atıldı. Bu gün dahi, bu İsrail güdümlü 28 Şubat darbesini anarken bu yapılan zulümleri hatırladıkça tüylerimiz diken diken olmaktadır. bin yıl sürecek dediler 10 yıl dahi sürmedi. Allah mazlum halkımıza zulmeden bu zalimleri yerin dibine geçirdi.” Dedi.

“Yüzlerce inançlı insan halen tutsak”

Bir takım 28 Şubat yasaklarının hala sürdüğünü kaydeden Akbaş,  “Hala bu Müslüman ülkede 28 Şubatçıların dayattığı karma eğitim ile eğitim müfredatı sürdürülmektedir. Hala ilköğretim ve liselerde kız öğrencilerin başörtüyle okullara girmesi yasak. 28 Şubat mağduru başta Salih Mirzabeyoğlu, Yakup Köse ve daha yüzlerce inançlı insanın mağduriyetleri devam etmektedir. İrtica brifingi alan yargı görevlileri hakkında hiçbir işlem başlatılmadı, 28 Şubat’ın sivil darbecileri hukuk önünde hesap vermedi. 28 Şubatta darbe yapanlar ellerini kollarını sallayarak dışarıda gezmektedirler, fakat mağdur ettikleri halkımız hala demir parmaklıklar arkasın yaşam mücadelesi vermektedirler. Hükümeti acilen bunlara el atmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

Türkiye’de oynanan senaryolardan da bahseden Akbaş, “Kemalistleri kullandınız olmadı, bu günde bazılarını kullanarak Anadolu’yu güdümünüze almaya çalıyorsunuz. Sizi uyarıyoruz, maşalarınızla bu ülkede darbe yapıp halkın özgür iradesinin önüne geçebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.”dedi.

 

Yapılan açıklamaya destek veren vatandaşlar ellerinde, ‘28 Şubat Kemalist Darbelerine Geçit Yok’ pankartları taşıdılar. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir