• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Kar`ın devirdiği direkler için köylü seferber oldu-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik direklerinin devrilmesi sonucu elektriği kesilen Karlıova ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan 611 nüfuslu Sakaören köyü ve 7 kilometre uzaklıkta bulunan bin 754 nüfuslu Kargapazarı köyüne 3 gün elektrik verilemedi. 

Elektrik direklerinin yeniden dikimi için gelen elektrik şirketine bağlı çalışanların bölgeye elektrik direklerini taşımak için köylülerden yardım istemesini üzerine köylüler, direk dikimi için seferber oldu 

Köylüler direk dikimi için seferber oldu

Elektrik direklerinin yeniden dikimi için gelen Aksa Enerji şirketine bağlı çalışanlar bölgeye direklerini taşımak için köylülerden yardım istedi. Her 2 köyün sakinleri ve elektrik müessesine bağlı işçilerle birlikte yeni dikilecek direkleri 1 kilometre boyunca yerden sürükleyerek direklerin devrildiği bölgeye taşıdılar. 

Büyük zorluklar içinde yarım metreyi bulan karları yararak direkleri taşıyan köylüler, direkleri dikmek için belediyeden de yardım istedi. Karlıova Belediyesi’ne bağlı bir kepçe gelerek direklerin dikileceği yeri kazdı. Direklerin sağlam olması için etrafına taş koymak isteyen köylüler, yaklaşık 3 kilometre ötede bulunan dağlık araziden topladıkları taşları direğin dikileceği yere kadar taşıyarak direğin dikimine yardım ettiler.

Yapılan çalışmalardan sonra akşam saatlerinde her iki köye elektrik verilmeye başlandı.

“Biraz fazla kar yağsa direklerimiz devriliyor”

Her yıl aynı çileyi çektiklerini ifade eden köylülerden Şahin Altun “Biraz fazla kar yağsa direklerimiz devriliyor ve ne yazık ki yetkililer bu sıkıntımıza bir çare bulamıyor. 3 gündür elektriklerimiz kesik biz de çareyi elektrik şirketinde çalışan işçilere yardım etmekte bulduk. Onlara yardım ederek bu direkleri bir kilometre öteden sürükleyerek buraya getirdik” dedi. 

Öte yandan; Karlıova ilçesinde yoğun kar yağışlarından sonra devrilen elektrik direkleri ve düşen tellerden dolayı merkeze bağlı köy ve mezraların çoğunda köylere elektrik verilmediği öğrenildi. 

Karlıova`ya bağlı köylerden, Kızılçubuk, Karlıca, Sakaören, Kargapazarı, Hasanova, Kilisek, Burmataş gibi köylerde de sürekli elektrik kesildiği ifade ediliyor. (Bülent Temiz-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir