• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
`Aile ve Gençlik Eğitimi` semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DENİZLİ - Denizli İmam Hatip Lisesi konferans salonunda Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul’un katılımıyla ‘Aile ve Gençlik’ Semineri düzenlendi. 

Halkın yoğun katılım gösterdiği seminerde Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul; aile, gençlik ve anne-baba çocuk ilişkisine dair konuşmalarda bulundu. 

Ertuğrul, konuşmasında; ‘Nasıl ana baba iseniz çocuklarınız öyle olur. Eğitimci bir anne-baba çocuğunu hesaba çekmez, çocukları bir hata yaptığında kendilerini hesaba çekerler. Eğitimci anne-babalar kendilerini görmek için aynaya bakmaz, çocuklarına bakarlar. Çocuklar bizim hayat aynalarımızdırlar’ konularına değindi. 

“Kötü çocuk yoktur; kötü anne-baba vardır”

Çocukların kötü huy ve davranışları aslında sokaklarda değil ailelerinden edindiklerini belirten Ertuğrul, “Anne-babaların yanlış davranışları, aldatmaları, kandırmaları çocukların genlerine kodlanır. Eğer bizler çocuklarımızın yalan söylemelerini istemiyorsak bizlerin de bu davranışlardan kaçınmamız gerekir.  Ne zamanki çocuklar dünyanın en dürüst insanını anne-babaları olarak görürlerse o zaman problemler çözülür. Hz. Ali’nin ‘Kötü çocuk yoktur; kötü anne-baba vardır’ sözünü hatırlattı. 

Çocukların örnek alma özelliğine de değinen  Ertuğrul, ‘Kötü öğrenci yoktur; kötü öğretmen vardır. Çocuklar bu yanlışları doğarken getirmediler. Bizim yanlışlarımıza baktılar, bizim hatalarımıza baktılar, bizleri örnek aldılar. Çocuklardaki her davranış, anne-babanın davranışıyla şekillenir. Çocukları hata dahi yapsalar takdir etmeli, önemsemeli ve onlara değer verdiklerini her fırsatta göstermeliler.”şeklinde konuştu.  (Ahmet Ural-Ahmet Tenşi-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir