• DOLAR 32.569
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2434.866
  • ...
Bakan Şimşek: `Bazıları çözüm sürecinden rahatsız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Batman`a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Havaalanında vali yardımcısı Zafer Coşkun  ile partililer tarafından karşılandı. 

Bakan Şimşek, sabah saatlerinde geldiği Batman’da taziye ziyareti ve muhtarlarla yaptığı toplantının ardından Organize Sanayi Bölgesi(OSB)`inde 200 kişinin çalışacağı tekstil atölyesinin açılışına katıldı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın  çözüm sürecini başlattığını dile getiren Bakan Şimşek, “Burada  tek eksiklik  olan huzur ortamı, barış ortamı, kardeşlik ortamı  pekişti. Bu nedenle Batman`ın  geleceği parlaktır” dedi. 

“17 Aralık operasyonlarının bir hedefi de çözüm sürecidir”

Bakan Şimşek, Kürt meselesinde sorunun kardeşlik hukuku içerisinde,  birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu, kardeşliğimizi koruyarak çözüm noktasında da gereken iradeyi ortaya koyduklarını belirterek, “Zaten 17 Aralık operasyonlarının bir hedefi de çözüm sürecidir.  Açık ve net konuşuyorum bazıları bundan rahatsız. Bazıları Türkiye`nin sorunları kavga etmeden, şiddete yönelmeden, kan olmadan çözülmesine pek razı değiller. Biz ise hiç kimse ağlamasın, biz kardeşiz diyoruz. Bin yıldır kardeşiz beraberiz. Sorunlarımızı da  kardeşlik hukuku içerisinde çözeceğiz. Daha çok özgürlük, daha çok  demokrasi ve tabi ki daha çok ekmek, bunların hepsi çok  temel konulardır” ifadelerini kullandı.

İşyerinin açılışını çalışanlarla yapan Bakan Şimşek  atölyelerde bir süre gezdikten sonra programına devam etti. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir