• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

MERSİN- Yemen Bakan Yardımcısı Mohammed Abdulghani Al-Qubati ve beraberindeki heyet, Ankara’da ki 4 günlük teknik eğitimin ardından ilk ziyaretlerini Mersin’e yaptılar.

 

Mersin Valiliği’ni ziyaret eden heyet, Mersin Limanı’nı, Serbest Bölge’yi ve Organize Sanayi Bölgesi’ni gezerek bilgi alışverişinde bulundu.

 

Ziyaret sırasında konuşan Vali Hasan Basri  Güzeloğlu, 1 milyon 800 bin nüfusuyla Türkiye’nin dokuzuncu, ekonomik olarak altıncı büyük ili olan Mersin’in, ülkenin ikinci büyük limana sahip olduğunu, 2013 yılı itibariyle toplam 23 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaştığını vurgulayarak, Mersin’de toplam 2 organize sanayi bölgesinde 192 firma ve yaklaşık 11 bin çalışan olduğunu, buradan 130 gümrük bölgesine ihracat yapıldığını kaydetti.

 

Gümrük bilgelerinin,  karşılıklı ilişkilerin gelişmesini sağlayan çok önemli bir alan olduğunu savunan Vali Güzeloğlu; “Mersin gümrük bölgesi de ülkemizin önemli merkezlerinden biridir. Buradan özellikle Ortadoğu, Ön Asya, Asya gibi üçüncü dünya ülkelerine de önemli bir mal ve hizmet akışı gerçekleştirilmektedir. İnanıyorum ki ilimize gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret hem karşılıklı ilişkiler geliştirmek açısından  hem de teknik açıdan çok büyük katkılar sağlayacaktır” sözlerine yer verdi.

 

Bakan Yardımcısı Al-Qubati, ilk durakları olan Ankara’da dört günlük teknik eğitim sürecinden sonra Mersin’e geldiklerini, amaçlarının Mersin Limanı’nı, Serbest Bölge’yi ve Organize Sanayi Bölgesi’ni gezerek bilgi alışverişinde bulunmak olduğunu belirtti.

 

Bakan Yardımcısı Al-Qubati, Vali Güzeloğlu’na  hediye olarak Yemen kahvesi ve balını takdim etti. Vali Güzeloğlu ise Al-Qubati’ye zeytinyağı ve zeytin hediye etti. (Osman Öksüz-İLKHA)