• DOLAR 32.591
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2418.276
  • ...
YYÜ Rektörü'nden İlköğretim öğrencilerine söyleşi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen Değerler Eğitimi başlıklı SODES projesi kapsamında her ay yapılan söyleşi programının bu ayki konuğu YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal oldu.

 

Prof. Dr. Battal her ay farklı bir konuda farklı konukların yaptığı söyleşilerin Şubat ayındakini “Değerlerimiz, Çalışkanlık ve Başarı Örneğimiz” başlığı altında öğrencilerle bilgiler paylaştı.

 

Kendi eğitim hayatından örnekler veren Rektör Prof. Dr. Peyami Battal öğrencilere, Eğitim hayatı boyunca sabırlı olmaları, kararlılık göstermeleri ve meslek seçimini doğru yapmaları gerektiğini belirterek “Şu an sizin bir hedef belirleme zamanınız. Başarıya ulaşmanız için öncelikle bir hedefiniz olması ve bununla birlikte çok çalışmanız ve yılmamanız gerekiyor. Okuma hayatınızın her alanında çeşitli zorluklarla illaki karşılaşacaksınız. Bu durumlarda ısrar edip çalışmalarına devam edenler başarıya ulaşmış olanlardır. Devam etmeyenler ise başarısızlıklar ile hayatı boyunca karşılaşacaktır” şeklinde konuştu.

 

YYÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan’ın mini bir şiir dinletisi gerçekleştirdiği etkinlik, öğrencilerin tiyatro gösterimi ve ardından yapılan film gösterimi ile devam etti.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, YYÜ Rektörlük Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun, Koç İlköğretim Okulu Müdürü Ebubekir Yetkin, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlik Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın öğrencilere hediyeler dağıtması ile son buldu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir