• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Neyula Ninenin uzanacak yardım eli bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe (Qoser) ilçesi İpek Mahallesinde 2 oğlu cezaevinde olduğu için küçük torunuyla penceresinin camı olmayan harabe bir evde yaşama tutunan Neyula Dolu, hayırseverlerin kendisine uzatacağı yardım elini bekliyor.

 

Torunuyla hayata tutunmaya çalıştığını belirten Neyula Dolu, “Ben 72 yaşındayım, 2 oğlum cezaevinde. Babası cezaevinde olan torunum Berfin Dolu (10) ile gördüğünüz gibi bu harabe evde yaşıyoruz. Evin kapısı kırık, penceresinin camı yok, damı ise yamulmuş her an üstümüze çökebilir. Üstünü çadırla kapattığımız yeri ise, banyo ve tuvalet olarak kullanıyoruz elektiriği de yok. İçeride bulaşık yıkama yeri olmadığı için yağmurlu günlerde yemeği burada yapıp bulaşıkları da tuvalette yıkıyorum. Özellikle pencere camsız olduğu için akşamları soğuk oluyor. Bir de evde akrep var. İnanın akşamları hem akrep korkusundan hem de birisi kapıya bir tekme vursa kapı içeri girecek diye korkudan yatamıyoruz.” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

 

Rahmet Gıda Bankası’nın kendilerine gıda yardımında bulunduğunu dile getiren Neyula Nine, “Eskiden Rahmet Gıda Bankası bize her ay yardımda bulunuyordu. Ama artık 3 ayda bir getiriyorlar. Onlara sordum neden her ay bize yardım gelmiyor? Oradaki yetkililer, 'Suriyelilerin buraya göç etmesiyle herkes kendi komşu ya da akrabalarına yardım ediyor. Bizde fakir sayısı çoktur. Yardımlar yetersiz geldiği için 3 ayda bir ancak yetiştirebiliyoruz.' Dediler. Allah onlardan razı olsun onların sayesinde Avrupa-Yetim Der’den 2 ayda bir 150- 200 TL civarı yardım geldiği zaman bana ulaştırıyorlar. Ama 2 oğlum cezaevinde Berfin'in okul masrafları bir de bu yıkık evin kirasını da (100 TL) ödüyorum nereye para ulaştıracağımı ben de bilmiyorum.” diye çaresizliğini dile getirdi.

 

Yaklaşık 4 bin TL borcunun olduğun ve artık veresiye bir şey alamadığı için çaresiz bir durumda olduğunu belirten Neyula Nine, “Şimdi ise ev sahibi kirayı 150 TL yapacağım diyor. Bakkal ve fırına yaklaşık 4 bin TL borcum var. Onlar da artık borca vermiyorlar. İnanın bazen yiyecek ekmek bulamıyoruz, bazen torunum ekmek istiyor kızım yok diyorum hayırseverler bize bir şey getirirse yiyoruz gelmese aç yatıyoruz. Hayırsever yetkililerden tek bir şey istiyorum, beni bu durumdan kurtarsınlar. Ben de onların bir annesi olarak söylüyorum ya bana küçücük başımı sokacak bir ev alsınlar buna da güçleri yetmiyorsa güvende olacağımız bir ev kiralayıp kirasını üstlensinler. Ben de bu halimle onlara dua edeceğim çünkü duadan başka elimden gelen bir şek yok.” dedi.    (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir