• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
Mardin`i tanıtan kişi ve kurumlara ödül verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Üniversite yetkililerinden alınan bilgiye göre “Kültür, Sanat, Edebiyat”, “Mimari, Turizm ve Tanıtım”,  “Girişim ve Yatırım” alanlarında; Mardin`in kalkınmasını etkileyen, kültürel ve sanatsal çalışmaları, edebi eserleriyle kentin sosyal gelişimini hızlandıran, ulusal ve uluslararası alanda Mardin`in tanıtımını yapıp, turizm sektörünün büyümesini hızlandıran kişi ve kurumlara teşvik amacıyla ödül verileceği öğrenildi. 

Tarihi Mardin şehrinin ulusal ve uluslararası seviyede tanınırlığının artmasına katkıda bulunmayı ve bu çabalarda toplum yararının gözetilmesini özendirmek üzere verilecek ödüllere ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönergeye göre oluşturulan “Seçici Kurul” toplam 16 kurum ve sivil toplum örgütünün birer temsilcisinden oluşmaktadır. 

Yılda 1(bir) kez verilen ödüllerin çok büyük bir turizm potansiyeli taşıyan Mardin’in tanıtım ve gelişmesinde rol alan kişi ve kuruluşların teşvik edilmesi amacını taşıdığını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay: gittikçe gelişen turizm sektörünün, kadim medeniyetlerin birikimlerini taşıyan Mardin’in, sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunması için üniversite ve vakıf olarak sürekli bir çaba içinde olduklarını ifade etti. 

Rektör Omay, Turizm ve eğitimin birleştirilerek turizmin sahip olduğu katma değerin arttırılmasında bu tür teşviklerin önemine değinerek: “Şehrimiz ve bölgemizde öne çıkan inanç ve kültür turizmini, tarih, çevre, doğa ve sosyal varlıkların değerlerinin tanıtılmasını Mardin Artuklu Üniversitesi ve MARSEV olarak çok önemsiyoruz.” dedi.  

Önümüzdeki Nisan ayının ilk haftasında, ödül verilecek gerçek ve tüzel kişilerin belirlenmesi ve seçici kurul üyelerinin bilgilendirilmesi amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Senato Odası’nda bir toplantı düzenlenecek. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir