• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...

MUŞ - Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Muşlu çiftçileri Konya TÜYAP Fuarı’na götürdü. Muş Tarım  İl Müdürlüğü’nce düzenlenen geziye, Muş merkez ve İlçelerden yaklaşık 35 çiftçi ile 10 teknik personel katıldı.


Konya Tarım Fuarına çiftçilerin gezi ve organizasyonuna, Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanlığı, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği, Damızlık Manda Yetiştiriciler Birliği Başkanlığı ve Muş Ziraat Odası Başkanlığının da katkı sağladığı kaydedildi.


2013 yılı içerisinde gerçekleştirilen organizasyonlarda yaklaşık 100 çiftçinin Tarım Fuarları ile buluşturulduğu belirtilirken, 2014 yılı içerisinde de imkânlar ölçüsünde bu tür etkinliklere devam edileceği belirtildi.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Osman Akar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçi ve teknik personelin, Birlik ve Oda Başkanlarıyla bu tür etkinliklere devam  edeceklerini söyledi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak hizmet ve projelerinde sadece hizmet binasında değil, farklı alanlarda da faaliyet ve etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Akar, “çiftçilerimizle birlik ve beraberlik örneği göstererek moral ve motivasyon içerisinde projelerimizi hayata geçirmeye gayret gösteriyoruz. Konya Tarım Fuarı etkinliğine, 35 çiftçi ve 10 teknik personellerimiz ve Şube Müdürlerimizle iştirak ediyoruz. Konya TÜYAP fuar gezisinde 27 Şubat -2 Mart tarihleri arasında düzenlenen 2. Hayvan Ekipmanları ve Süt Endüstrisi ile 3.Tohum Teknolojisi, Bitki destekleme, Fidanlık Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, sulama gübreleme ve ekipmanlarını yerinde görüp inceleme fırsatımız olacak’’ dedi.


Geziye gidecek olan çiftçilerle beraber Ayrıca; Konya Torku Şeker Fabrikasını da gezerek incelemelerde bulunacaklarını kaydeden Akar; “Bu organizasyonlarla hem Muşlu çiftçilerimizin bilinçli tarım ve hayvancılık yapmasına katkı sağlıyoruz, hem de moral ve motivasyonla teknolojinin getirdiği yeniliklerle daha iyi ve verimli tarım olanakları sunulacağına inanıyoruz.” şekline konuştu.


Çiftçilerin modern tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla yapacağı gezide, çalışmaları yerinde görüp inceleme fırsatı sunan organizasyonlarla eğitilmesi amaçlanırken, çiftçilerin ufuklarının gelişmesine de olanak sağlanacak. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)