• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Kaçak Elektriğin Bedeli Vatandaşa Kesiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Halil Uğur, özelleştirilen ve henüz devirleri tamamlanmayan elektrik dağıtım şirketlerinin kayıp-kaçak bedellerinin faturaya yansıtılarak, abonelerden alınmasının devam ettiğini belirtti.

 

Halil Uğur yaptığı açıklamada; "Dağıtım şirketleri vatandaşlara gönderdiği elektrik faturalarına "K/K" ibareli yeni bir bölüm ekledi. Defalarca gündeme gelmesine rağmen, faturalara yansımaya devam eden bu bedelin halktan alınması ile ilgili olarak ilgili kurumların konuya çözüm getirmemesi ayrı bir sorun. Özelleştirilirken kullanılan sloganlardan birisi olan kayıp-kaçakların önlenmesi konusunu halka yükleyen yeni uygulama, özelleştirme konusunun da tekrar sorgulanması gerektiğinin göstergesidir." dedi.

 

Yetkilileri bu konuda açıklama yapmaya davet eden Uğur, " Kayıpların önlenmesi için yatırım yapılması gerektiğini söyleyen, bu yatırımları devletin yapamadığını, bu sebeple dağıtımın özelleştirilmesi gerektiğini vurgulayan, kamuoyunu özelleştirmeye böyle ikna eden politikacıların, Özelleştirme İdaresi ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerinin bu konu hakkında bir an önce açıklama yapmaları gerekmektedir." İfadelerine yer verdi.

 

Elektrik şirketlerinin üstesinden gelemediği işi halka yüklediğinin belirten Uğur, "Özel şirketlerin yapacağı söylenen kayıp kaçak önleme yatırımları şimdi doğrudan halkın sırtına yüklenmektedir. Kayıp kaçak bedelinin, kayıp kaçakta hiçbir günahı olmayan dürüst tüketicilerin, yani halkın sırtına yüklenmesi hiç adaletli değildir. Sistemde ki aksaklıkların, hataların, hatların eskimesinin, donanım eksikliklerinin; halkın sırtına yüklenmesi ne derece doğrudur? Kayıp-Kaçak vatandaşın sorumluluğunda değildir. Bu konu hakkında yetkilileri duyarlı olmaya ve bir an önce bu sorunu çözmeye ve konu hakkında açıklama yapmaya davet ediyorum." dedi.

Şefik Mert-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir