• DOLAR 32.514
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2475.501
  • ...
Ödüllü Kur`an İlimleri ve Meal Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 12 üye dernekten oluşan ve Bilge-Der öncülüğünde kurulan Kuran Nesli Platformu "Kur`an İlimleri ve Meal Yarışması" düzenliyor.

 

Yüzlerce derneğin destek verdiği Kuran Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Platform tarafından Türkiye geneli Kur`an ilimleri ve meal yarışması düzenlediklerini belirtti. Sınav soruları hazırlama ve değerlendirme komisyonlarının kurulduğunu belirten Altun, hazırlanan soruların uzman kişilerce kontrol edileceğini, yarışma için basılan soru kitapçığının en az bir gün öncesinden yarışmanın yapılacağı il veya ilçede hazır bulundurulması için gereken alt yapının oluşturulacağını ifade etti.

 

Belirlenen tarihte platforma üye dernekler tarafından sınav için hem erkeklere hem de bayanlara ayrı ayrı yer tahsis edileceğini söyleyen Altun, yarışmanın her yerde aynı saatte yapılacağını ve yarışmaya girenlerin cevap kağıtlarının süratle Kuran Nesli Platformu merkezine kargo ile gönderileceğini söyledi. Sorular için herhangi bir meal ismi belirtilmeyeceğini söyleyen Altun, Kur`an ilimleri içinse sonradan kaynak kitabın isminin web sitelerinde yayınlanacağını söyledi.

 

Sınav başvurularının 17 Ağustos 2011 tarihi itibariyle başlandığı belirtilirken Altun, 25 Eylül 2011 tarihinde başvuruların son bulacağını, 16 Ekim Pazar / Saat 09.30-12.00 de ise sınavın gerçekleştirileceğini kaydetti.

 

Platforma destek veren derneklerin bulunduğu tüm il ve ilçelerde Sınavın olacağını söyleyen Altun, platformun bulunduğu tüm il ve ilçelerdeki dernekler veya platformun uygun gördüğü yerlerde başvuru yapılabileceğini ifade etti.

 

Sınavda dereceye girenlerden ilk yirmi kişinin umreye götürüleceğini dile getiren Altun, umre için yol ücreti, barınma ve iaşe dışındaki masrafların (pasaport işlemleri, kalkış noktasına kadar ki yol masrafları vs.) şahsa ait olacağını belirtti.

M. Salih Özcan - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir