• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
Okuma salonunda dinleme cihazı bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Bağlar ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesinde bulunan Takva Eğitim ve Okuma Salonuna bağlı medresede dinleme cihazı bulundu. Konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapan Takva Okuma ve Eğitim Okuma Salonun Sözcüsü Nihat Turan, 3 adet dinleme cihazı bulduklarını söyledi. 

Daha önce içlerinde tespit ettikleri bir muhbirle ilgili açıklama yaptıklarını ancak açıklamalarının dikkate alınmadığını ifade eden Turan, bugün de buldukları dinleme cihazları nedeniyle toplandıklarını söyledi. 

Turan, “Bugün tekrar basın mensuplarını bizim medresemizin içerisine bırakılan cihazları anlatmak için basın mensuplarını buraya davet ettiğimizde basın mensuplarından önce polisler geldi birkaç polis kapının önünde sizin emniyetiniz için buradayız dediler. Lakin hemen arkasından terörle mücadele polisleri bizim kendilerini tanımadığımızı zannederek terörle mücadele polisleri buraya geldi ben dışarıya çıktıktan sonra beni zaten tahrik etmeye çalıştılar.” dedi. 

“3 tane dinlenme cihazı bulduk”
Dinlenme cihazlarının sim kartlı olduğunu söyleyen Turan, “Bu kurumun içerisine bırakılan bu cihazlar ve cihazların içinde bulunan sim kartı kontörlü sim kartı değil, faturalı hat bu faturalı hat seri olarak yapılmış. Bu faturalı hattın son numaraları 32,34, 32,35 32,33 seri numaralarıyla hazırlanmış bir sim kartı 6 aylık dokümanı var. Bu kartın 6 aylık ödemesi yapılmıştır. 6 ay boyunca bu kartın ödemesi yapılmıştır. Adresi de şöyledir. Ayrancı Mahallesi Dikmen Caddesi terörle mücadele daire başkanlığı No: 89 ANKARA.”  dedi. 

"Polis, şantaj ve tehditlere devam ediyor”
Ajanlarını deşifre etmelerine rağmen tekrar şantaj ve tehditlerle ajan üretmeye çalıştıklarını belirten Turan, “Diyarbakır terörle mücadele şubesine gönderilen kartlar ve terörle mücadele şubesi tarafından bizim medreselerimize konuldu. Medreseyi açmaya çalışan gençlerimizi kuytu yerlerde yakalayıp onları tehdit ediyorlar.” diye konuştu. 

(M. Sait Adiyaman M. Zeki Aygur - İLKHA)  

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir