• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Kılınç: Yeni projeler üretiyoruz-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, Artuklu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan, HÜDA PAR Mardin İl Teşkilatı Başkanı Şeyhmus Akman ve beraberindeki partililer, Memur Sen Mardin İl Başkanlığını, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ve Mardin Müftülüğünü ziyaret ettiler.

 

Memur Sen ziyareti

İlk olarak Memur Sen Mardin İl Başkanlığını ziyaret eden HÜDA PAR heyetini Memur Sen İl Başkanı Mustafa Aydın ve Memur Sen Konfederasyona bağlı sendika başkanları karşıladı.

 

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyeti dile getiren Memur Sen İl Başkanı Mustafa Aydın, “HÜDA PAR’ın ilk seçimidir, bu sizin için heyecan vericidir, ama inanın bölgenin normalleşmesi için bizim için daha da heyecan vericidir. Neticede insanlar bir araya gelecekler. Dünün Türkiye’si siyasallaşmaya kapalı bir ülke idi, ama bugünün Türkiye’sinde insanlar siyasi taleplerini örgütlü olarak ifade edebiliyorlar. İnsanların yasal zeminde siyaset üretmeleri, taleplerini dile getirmeleri, idareye talip olmaları kadar normal bir şey yoktur.” dedi.

Mardin’de 20 bin esnafı ziyaret ettik

Daha sonra söz alarak konuşan HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, hem Mardin merkezde hem de ilçelerinde ev ev, esnaf esnaf dolaştıklarını söyledi. Kılınç, “Şuan kadar hiçbir siyasi partinin yapamadığını HÜDA PAR yapıyor. İlçe ilçe, ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle geziyoruz, dertlerini ve sıkıntılarını dinliyoruz. Şuana kadar 20 bin esnafımızı ziyaret etmişiz. Hatta seçimlere 15 gün kala bu esnaflarımızı tekrar ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Genel olarak izlenimlerimize gelince; geri kalmış bazı ilçelerimiz var. Örmeğin Savur, Dargeçit ve başka ilçelerimiz talepleri daha çok maddi anlamda oluyor. Ama büyük ilçelerde talepler çok daha farklıdır. Halk, seçeceğimiz idareci doğru olsun diyor, dürüstlükten şikâyet ediyorlar. Bizlerde ilkelerimizi anlattıkça seviniyorlar.” diye konuştu. 

Yeni projeler üretiyoruz

Mardin merkezde ise halkın maddiyattan çok maneviyatsızlıktan şikâyet ettiklerini dile getiren Kılınç sözlerini şöyle sürdürdü, “Mardin esnafını ziyaret ettiğimizde, 2 yılda 32 bar ve diskoteğin açıldığını bizlere ilettiler. Ahlaki çöküntüden şikâyetleri vardı. İlçelerdeki halkımız da hakeza ahlaki yozlaşmadan bahsettiler. Tabi biz bunları not alıyoruz ve çözüm noktasında projeler üretiyoruz ve üretmeye devam edeceğiz.”

Rüşvet verende alanda mel’undur

Artuklu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan ise eski Batman Belediye Başkanı Salih Gök’ün kendi döneminde belediyenin kapısına “Rüşvet verende alanda mel’undur” hadisini astığını, belediyeleri kazanmaları durumda bu tabelayı kendilerinin asacağını söyledi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyareti

HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, Artuklu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan, HÜDA PAR Mardin İl Teşkilatı Başkanı Şeyhmus Akman ve beraberindeki partililer, Memur Sen ziyaretinin ardından Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına geçtiler. 

Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kantoğlu’nun toplantıda olduğu için HÜDA PAR heyetini, şube müdürleri Zeki Atalay ve Vasi Ete karşıladı.  Oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette HÜDA PAR’ın kuruluşu, amacı ve hedefleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. 

Mardin İl Müftülüğü ziyareti

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ayrılan HÜDA PAR heyeti, Diyarbakır Caddesi’nde bulunan Mardin İl Müftülüğüne geçtiler. HÜDA PAR heyetini Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun karşıladı. 

HÜDA PAR’ın kuruluş amacı, hedefi ve çalışmaları hakkında Müftü Çoşkun’u bilgilendiren HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, HÜDA PAR’ın iyiliği emredip kötülükten sakındırmak için kurulmuş bir parti olduğunu söyledi. Bunun üzerine Müftü Çoşkun da, “O zaman bizim yükümüzü hafifletiyorsunuz” şeklinde cevap verdi. 

Ziyaretler sürecek

Ziyaretler sonrası kısa bir açıklama yapan HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, bugün Memur Sen ile bağlı olduğu sendika başkanlarını, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ve Mardin Müftülüğünü ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretlerine son sürat devam edeceklerini söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir