• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
`28 Şuat suçluları halen cezalandırılmamıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 28 Şubat Post modern darbesinin yıldönümü nedeniyle biraçıklama yapan Eğitim Bir Sen Gercüş İlçe temsilciliği, 28 Şubat sürecinin bu ülkede Müslümanlara yapılan iftira, baskı, zulüm ve adaletsizliğin kol gezdiği bir süreç olduğunu ifade etti. 

28 Şubat darbenin yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Eğitim Bir Sen Gercüş İlçe Temsilciliği, 28 Şubat suçluların halen daha cezalandırılmadıkları ve bazılarının hakim karşısına bile çıkarılmadıklarına dikkat çekti. 

Eğitim Bir Sen Gercüş İlçe Temsilciliğinden yapılan  açıklamada, 28 Şubat darbe sürecinin bu ülkenin tarihine kara bir leke olarak geçtiği belirtilerek, “28 Şubat 1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu kararları ile dindar kesimlere ve onların varlık sahalarına yönelen cunta, din eğitimi veren kurumların, vakıfların, derneklerin büyük oranda kapatılmasını sağladı. 28 Şubat kararları ile din eğitimi veren kurumların, vakıfların, derneklerin mallarına el konuldu. 28 Şubat kararları, resmi kurumlarda ve TSK bünyesindeki dindar personeli fişleyerek görevden uzaklaştırmış, insanların kılık ve kıyafetleri nedeniyle eğitim ve çalışma hakkına son verilmesine neden olmuş ve yüzlerce Müslümanın haksız yere yargılanıp ceza almasına sebep olmuştur. Bin yıl sürecek denilen post modern darbe, maalesef halkın ve o günkü mağdur insanların taleplerini, ve mağduriyetlerini giderecek anlamda, suçluları halen daha cezalandırılmamış ve daha önemli bir kısmı hakim karşısına bile çıkarılmamış durumdadır. Kaldı ki, 28 Şubat sürecinin aktörleri hakim karşısına çıkmalarına rağmen, maalesef çok önemli bir kısmı tahliye edilmiş ve bu da bizlerin, vicdanlarında derin bir yara açmıştır.” denildi. 

Açıklamada, 28 Şubat`ta apoletlilere destek veren, sivil kisveli kişilerin, yargı önüne çıkarılmaları gerektiği ve adil bir şekilde yargılanmaları istendi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir