• DOLAR 32.581
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2430.449
  • ...
Diyarbakır`da Karakola Saldırı (yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergani ilçesi ile Elazığ`ın Maden ilçesi arasında yer alan Değirmendere köyü askeri kontrol noktasına yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Yaklaşık 15 daki,ka süren çatışmanın ardından ilk bilgilere göre saldırıda bir asker hayatını kaybederken, 1`i ağır 4 asker de yaralandı.

Ergani`nin Ortaçağ Köyü`nde bir grup PKK`lı dün gece yarısı nöbet tutan geçici köy korucularına taciz ateşi açtı. Korucuların karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmanın ardından PKK`lılar kaçtı. Kaçan PKK`lıları etkisiz hale getirmek için Diyarbakır 7`nci Koloru Komutanlığı`ndan Sikorsky helikopterlerle bölgeye askerler sevkedildi.

Bölgede bu sabah saatlerinde PKK`lıların izini süren askerlere , Ergani ile Elazığ`ın Maden İlçesi arasındaki Değirmendere Köyü yakınlarında pusu kurdu. PKK`lılar güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 2 er olmak üzere 4 asker yaralandı. Timdeki askerlerin anında karşılık vermesiyle PKK`lılar, izlerini kaybettirmek için ormanlık ve dağlık alana kaçtı.

DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI

Saldırıda yaralananlara ilk müdahale kaldırıldıkları Ergani Devlet Hastanesi`nde yapıldı. Burada durumu ağır olan astubayın kalbi durması üzerin önce şehit olduğu açıklandı. Ancak doktorların yoğun çabasıyla astsubayın duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Ardından yaralılar helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi`ne kaldırıldı. Duran kalbi çalıştırılan astsubayın durumunun kritik olduğu ve yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü belirtildi


ALACAKAYA’DA 3 KİŞİ YARALANDI

Elazığ’ın Alacakaya İlçesi’ne geçici köy korucusu kıyafetiyle sızan PKK’lılar Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.Saldırıda 2 polis memuru ile ilçe müftüsünün eşi yaralandı.Polisin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın ardından ormanlık alana kaçan PKK`lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı başlatılan operasyonlar sürdürülüyor.

erganisoz.com

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir